Slik ender Tippeligaen, ifølge Dagbladets ekspert

Det er ikke en hvilken som helst ape som har satt opp tabellen.

KRISTIANSAND DYREPARK (Bakrommet): Kan en ape tippe årets Tippeligatabell? Dummer vi oss ut? Sikkert, men det gjør vi uansett. Årets serie blir jevnere enn noen sinne. Derfor hyret vi inn en ekstern ekspert.

Som tenkt, så gjort. Her er historien: Bakrommet ble spyttet på. Banket i ryggen av en gibbon fra Adeccoligaen og vi fikk en allergisk reaksjon.

Det endte også med forvirring da orangutangen Sol ble hyret inn som vår fotballekspert 2008. Slik det skal være når Tippeligaen starter i dag.

Men, for all del: Sol gjorde jobben utmerket. Hun er en fotballhybrid som apet etter Bengt Eriksen og Arne Scheie. Etter cirka to timer kom hun fram med Rosenborg som vinner, mens Glimt rykker ned. Det skjedde ikke uten dramatikk.

En lang stund var Bakrommet dønn sikre på at Sol hadde valgt Tromsø som vinner, men etter å ha studert video, bilder, bananskall og diverse notater var det RBK fra zoologisk have i Trondheim som topper vår og hennes tabell.

Hyener

Vi skal definitivt ikke legge skylda på Sol for at Bakrommets hyener lenge trodde Tromsø IL ble valgt, fordi det var vi som ikke klarte å henge med (som vanlig). Sol var dønn proff. Hun er regnskogens svar på Karl-Petter Løken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og til dere som fortsatt henger med, men som mener Bakrommet ikke har peiling på fotball: Det stemmer.

Slik ender Tippeligaen, ifølge Dagbladets ekspert

Nettopp derfor trengte vi hjelp. Samtidig: etter de siste par landskampene er det ikke frekt å hevde at Norge er som en bananrepublikk å regne innenfor internasjonal fotball. Derfor dro vi til snille Kristiansand Dyrepark som ligger et bananfrispark unna Starts Sør Arena.


Elfsborg-tjei
Her bor Sol og hennes make Matu. Begge med tekniske røtter fra Borneos regnskog. Nå er det sikkert noen som mener at ville dyr ikke skal bures inne, men orangutangen er en truet art i og med at regnskogen hogges ned.

Sol er riktignok født i Borås og kan kalles en ekte Elfsborg-tjei.

Hvorfor Sol som ekspert? Det er ikke tilfeldig. Hun har tidligere utført meget tilfredsstillende frilansarbeid for Dagbladet. I 2004 valgte hun ut ti aksjer med stort hell.

Nå ventet et røffere oppdrag likevel med et langt mindre støtteapparat enn det Vålerenga har. Med oss var dyrepasser Hans-Petter Westnes og markedssjef Roger Lian som sørget for humane spilleregler etter satser for dyrenes rettigheter. Takk.

- Det er nok best at dere deler opp bananen i to grupper. Hvis det blir for mange å velge mellom kan det hende de tar med seg en og blir sittende eller så tar de alle og blir borte, sa Westnes og Lian som i fjor tok imot 672 000 besøkende i parken, ny rekord.

Rådet fra fagfolkene ble fulgt til punkt og prikke.

Pulje 1

I første gruppe la vi sju klubber (de hadde vi fått beskjed om fra FIFA) som vi regner med havner under midten og nedover:

Glimt, Lyn, Aalesund, FFK, HamKam, Strømsgodset og Molde.

Klubbnavnene ble skrevet ned på bananskallen med svart tusj. Dyrepasser Westnes la bananbitene foran buret og da ble det en smule dramatikk.

Sol satt og tittet på bitene uten å utstøte en lyd. Dette fordi orangutangene ikke er brølaper som Bakrommet, Mini, Wathne eller en Hoff. Aper som Sol bruker pusten som kommunikasjonskanal. Herlig.

Pubape

Maken Matu derimot, ble litt villere i pelsen. Han er da også en pubape fra byen Chester (18. plass i League 2) som faktisk er vennskapsby med nyopprykkede Molde.

Kanskje ble han forbannet på oss fordi rosenes by var seedet i gruppe 2. Han dyttet i hvert fall Sol vekk, knabbet til seg alle sju bitene og stappet dem i munnen. Etterpå spyttet han etter Bakrommet som en harm Brann-supporter. Fortjent? Selvsagt.

Resultatet av første banantipping ble:

8. Lyn

9. Fredrikstad

10. Molde

11. Strømsgodset

12. HamKam

13. Aalesund

14. Bodø/Glimt

Vi påtar oss ikke ansvaret for resultatet, men forstår hvis en og annen bodøværing går, ja la oss si bananas.

Julius Andresen

Runde to. Sju nye bananbiter med sju klubbnavn ble laget: RBK, LSK, TIL, Stabæk, Viking, Brann og VIF.

Både Sol og Matu var nå roligere. En liten gibbonape hoppet rundt i sin svarte pels og noe gule øyne. Hun heter Sofia og er helt klart medlem av Menigheden. Hun ville også smake banan.

Det fikk hun. De gangene hun ikke fikk, banket hun fotografen i ryggen.

Selveste kaptein Julius da? Eller dyreparkens svar på Martin Andresen? Sjefen ble ikke forstyrret av oss. Han har nok å stri med.

I vårt bur spiste Matu og kastet skallet. Sol ble litt irritert og stakk av, men det ordnet seg takket være den tålmodige dyrepasser Westnes. Tabelltipset til Sol ble da også en real apestrek. Hun plukket rolig opp bit etter bit. Tok av skrellet, spiste og leverte skallet tilbake til dyrepasseren. Veloppdragen. Noe å tenke på for landets supportere.

Og sakte, men sikkert materialiserte denne tabellen seg:

1. Rosenborg

2. Brann

3. LSK

4. Stabæk

5. Viking

6. Vålerenga

7. Tromsø

Munnspill

Etter seansen takket vi de gode hjelperne. Ba Matu ta en bananlikør i Chester, mens Sol ble med dyrepasser Westnes for å runde av med noen munnspill- og blokkfløytetoner.

PS! Etter at tabellen var ferdigspist viste det seg at fotografen sto med flodhestøyne. Tårene rant, grunnet en allergireaksjon. Moralen til oss alle før seriestart er: Husk orangutangsmedisinen.