VISSTE LIKEVEL: Friidrettspresident Svein Arne Hansen sa til Dagbladet mandag ettermiddag at han ikke kjente til Vukicenvic-saken før helt nylig. Noen timer seinere innrømmet han at han har kjent til den i over ett år. 
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
VISSTE LIKEVEL: Friidrettspresident Svein Arne Hansen sa til Dagbladet mandag ettermiddag at han ikke kjente til Vukicenvic-saken før helt nylig. Noen timer seinere innrømmet han at han har kjent til den i over ett år. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Slik endret han forklaring etter Dagbladet-intervju

- Jeg var under et voldsomt press, sier friidrettspresidenten.

(Dagbladet): Friidrettspresident Svein Arne Hansen nektet mandag ettermiddag for at han har kjent til Vukicevic-saken. Noen timer seinere innrømmet han å ha visst om den i over et år.

Det var friidrettspresidenten selv som innkalte til pressemøte på Ullevaal stadion mandag kveld, for å redegjøre rundt permitteringen av Petar Vukicevic.

Da Dagbladet konfronterte han med at toppidrettssjef Jarle Aambø uttalte at både han selv og ledelsen i Friidrettsforbundet hadde kjent til Vukicevic-saken siden mai i fjor, svarte Hansen dette:

- Jeg har ikke kjent til saken, men det jeg kan si er at Petar informerte min generalsekretær (Kjetil Hildeskor, journ-anm.) i mai i fjor, sa friidrettspresidenten.

Innrømmer Hansen understreket seinere i samme intervju at bare generalsekretær Hildeskor, og ikke han selv, hadde hatt kjennskap til saken.
Noen timer seinere, i 22-tida mandag kveld, var tonen en annen, da Hansen tok kontakt med Dagbladet:

- Jeg har ikke snakket direkte med Petar om saken, men kjente til den gjennom min generalsekretær, innrømmet han.

- Stresset situasjon Dagbladet valgte å trykke Hansens korrigering av seg selv i tirsdagsavisa, men på bakgrunn av at Norges Idrettsforbund skal granske hvilke opplysninger toppidrettssjef Aambø hadde allerede i fjor, tok vi kontakt med friidrettspresidenten for å få svar på hvorfor han først nektet for å ha kjent til saken.

- Jeg kan ha sagt feil, men jeg var i en ganske stresset situasjon. Det er bare å beklage hvis jeg har gjort en feil, sier Hansen til Dagbladet onsdag kveld.

- Har du holdt tilbake annen informasjon i denne saken også?

- Jeg har ikke forsøkt å skjule verken dette eller noen andre ting. Det er ikke min stil, og de som kjenner meg vet det. Jeg var under et voldsomt press, og det er mulig ting gikk litt fort, sier friidrettspresidenten.

Vedgår feil Svein Arne Hansen innrømmer samtidig at forbundet muligens burde behandlet Vukicevic-saken annerledes da de fikk høre om den i fjor.
-Vi burde nok tatt den mer på alvor, ja, sier han.

På Dagbladets nettside i går svarte Hansen dette da vi spurte han om han tror det ikke finnes doping på toppnivå i Norge i dag:

- Jeg er helt sikker på det.

- Hvordan kan du være det?

- Man kan aldri være helt sikker, men jeg tror det. Jeg må få lov til å tro det, ellers kunne jeg aldri tatt på meg et verv som dette.