Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik er den nye hverdagen til Solskjærs menn

- Føler meg veldig trygg.

FØRSTE DAG TILBAKE: Onsdag returnerte Manchester United-spillerne til AON Carrington-treningsfeltet. Her er Harry Maguire på vei til trening. Foto: Eamon And James Clarke / Pa Photos
FØRSTE DAG TILBAKE: Onsdag returnerte Manchester United-spillerne til AON Carrington-treningsfeltet. Her er Harry Maguire på vei til trening. Foto: Eamon And James Clarke / Pa Photos Vis mer

Tirsdag fikk Premier League-lagene grønt lys til å starte trening igjen i små grupper.

Onsdag var Manchester United-spillerne tilbake på feltet på Carrington, og spesielt én var veldig fornøyd med dagens økt.

- Det har vært noen rare måneder, men nå er vi tilbake. Det føles veldig trygt og alle respekterer reglene som er satt. Jeg tror ingen vil ha problemer med det, forteller stoppergiganten Harry Maguire til klubbens nettsted.

FORNØYD, MEN SLITEN: Nemanja Matic bekrefter Ole Gunnar Solskjærs knallharde treningsregime, men har ingenting negativt å si om den norske manageren eller metodene. Reporter/video: Fredrik N. Filtvedt / Kristoffer Løkås / Dagbladet. Vis mer

Får ikke møte alle

På grunn av de strenge protokollene som er satt, får bare noen personer være på treningsfeltet om gangen. Det betyr at Manchester United-spillerne er delt inn i grupper som kommer inn på ulike tidspunkt på dagen.

- Noen trener på morgenen, og noen trener på ettermiddagen. Jeg synes synd på dem som trente på ettermiddagen, med tanke på været. Det var garantert hardt i dag, sier han.

I tillegg er selve treningen delt opp i blokker, med ulike stasjoner. Spillerne tilbringer rundt 30 minutter på hver stasjon. Og i motsetning til tidligere, får bare fire spillere trene sammen, med veiledning fra én trener på hver stasjon.

- Man har mye plass, store rom og man kommer nesten aldri nærme noen, men hovedpoenget er å få jobben gjort. Det var en tøff økt. Jeg ser fram til morgendagen, forteller han.

Onsdagens økt besto av pasningsøvelser med god avstand mellom hverandre, ei dribleløype og løping.

Spillerne får heller ikke tilbringe tid i garderoben, ei heller sette seg ned og sosialisere med lagkameratene. Spillerne drar direkte til feltet, tar på seg fotballskoa og når treningen er ferdig, handler det om å komme seg i bilen og kjøre hjem.

- Vi kommer i treningsklærne og dusjer når vi kommer hjem. Reglene er veldig strenge, men vi må bare følge dem slik at alt går riktig og sikkert for seg, sier Luke Shaw.

SOLSKJÆR-ROS: Diogo Dalot mener Solskjær fører Manchester United i riktig retning. Reporter: Fredrik N. Filtvedt. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

«Prosjekt Restart»

Premier League har nå startet fase én i oppstart av sesongen igjen, etter at bare sju spillere testet positivt på coronaviruset. Totalt 748 tester ble gjennomført på spillere og støtteapparat i løpet av helgen som var. Watford-midtstopperen Adrian Mariappa er en av personene som har fått påvist Covid-19.

Målet er å avslutte de resterende kampene av 2019/20-sesongen fra 12. juni.

Chelsea, Newcastle og West Ham startet opp treningene allerede tirsdag. Liverpool og United hadde sine første økter onsdag.

Serieleder Liverpool trente med ti spillere spredd utover feltet. Klopp var også til stede og fulgte nøye med.

- Det føltes som første skoledag, forteller Klopp.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!