Slik er Follos plan for å ryste Rosenborg

... og de forventer støtte fra alle uten bart.

ASKELADDEN: Follo har slått ut Kolbotn, Levanger, Lillestrøm, FK Tønsberg og Sogndal på veien til semifinale. Der venter Rosenborg - uten at det skremmer jumbolaget i Adeccoligaen.  
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
ASKELADDEN: Follo har slått ut Kolbotn, Levanger, Lillestrøm, FK Tønsberg og Sogndal på veien til semifinale. Der venter Rosenborg - uten at det skremmer jumbolaget i Adeccoligaen. Foto: Kyrre Lien / ScanpixVis mer

||| • Direkte i studio kl. 16: Follo - Rosenborg

(Dagbladet): Toppen av Tippeligaen mot bunnen av Adeccoligaen.

På papiret skal det selvsagt være rått parti når Follo tar imot Rosenborg til semifinale på Ski Stadion i ettermiddag:

Adeccoligaens jumbolag har bare har vunnet fire seriekamper i år, tapte 0-1 hjemme mot Løv-Ham i helga og står med 18 poeng på like mange kamper. Rosenborg er ubeseiret i Tippeligaen, har tapt én av sine siste 54 seriekamper og cruiser mot seriegull.

Er det i det hele tatt noe som taler for at Follo skal kunne utrette et mirakel?

Ja, mener de selv.

- 60/40 til RBK
Trener Hans Erik Eriksen er overbevist om at guttene hans kommer til å skape sjanser.

- Det er jeg helt overbevist om. Vi skaper alltid sjanser når vi spiller. Da vi slo ut Lillestrøm i 3. runde satte vi tre av de første vi hadde, sier han til Dagbladet.

Follo-veteran Christian Petersen fnyser av dem som spår kalassifre.

- Jeg tror det fort kan bli jevnere enn det folk tror. Vi spiller hjemme og er underdogs. Det er alltid lettere å slå nedenfra. Jeg vil si det er 60-40 fordel RBK. Jeg har ingen tro på at det kommer til å bli stortap, sier han til Østlandets Blad.

Trener Eriksen og toppscorer Eirik Markegård tror det er så godt som uunngåelig at RBK tar litt lett på oppgaven i ettermiddag. Der ligger mye av sjansen deres, tror de.

- Jeg tror ikke det er så lett for dem å unngå det. Litt av vår sjanse ligger naturligvis der, sier Eriksen.

- Jeg regner med at de undervurderer oss. De er nok innstilt på å ikke gjøre det, men det er vanskelig å komme utenom det likevel. Jeg tror nok Lillestrøm også gjorde det da de tapte 2-4 mot oss her, sier Markegård.

Vil ta RBK på kontra
Han har scoret i hver eneste cuprunde på veien til semifinalen, bortsett fra 1. rundekampen mot 3. divisjonslaget Kolbotn, der han ikke var med.

- Jeg kan ikke bryte den rekka nå. Det er fullt mulig å score i dag også. De er selvsagt mye bedre enn dem vi pleier å møte, men jeg tror muligheten er der. De flyr oppover med masse folk. Når vi vinner ballen er det mulig å kjøre kontringer, sier Markegård til Dagbladet.

Eriksen sier de vil bli knust om de tillater Rosenborg å ha ballen hele tida.

- Vi skal være obs på hva de kan med ballen. De er det beste laget med ball i Norge, og derfor må vi være gode med ballen selv, og ikke bare gi den bort til dem. Vi må klare å ha en ro selv, spille der det er plass, og ikke bare slå den vekk. Da kommer de igjen og igjen.

Har snakket med VIF-Martin
- Har du rådført deg med noen trenere i Tippeligaen?

TROR DE BLIR UNDERVURDERT: Follo-trener Hans-Erik Eriksen mener litt av sjansene deres ligger akkurat der. 
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
TROR DE BLIR UNDERVURDERT: Follo-trener Hans-Erik Eriksen mener litt av sjansene deres ligger akkurat der. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer

- Jeg har snakket litt med Martin Andresen. Vi har en fotballfortid på Ski sammen, og var lagkompiser fra tiårsalderen til vi var 17-18. Han skal på kampen selv og gleder seg.

- Hvilke tips har han gitt deg?

- Vi har gjort en avtale. Vålerenga skal ta dem i serien, og vi skal ta dem i cupen. Da slipper vi å få så mange trøndersmil i år.

- Men faglig input var det dårlig med?

- Han mente Iversen var god i lufta. Så vi får passe på han, flirer Eriksen.

Diskusjonen ble opphetet da Martin Andresen gikk ut og erklærte sin støtte til FCK før mesterligakvaliken mot Rosenborg i forrige måned. I ettermiddag tror Eriksen det er langt enklere for nordmenn å vende ryggen til trønderne.

- Jeg har et inntrykk av at de som har lite hår under nesa holder med oss, sier han.

Ambisiøse RBK
- Hva skal til for at du går fornøyd hjem i kveld?

- At vi får til en skikkelig cupkamp, hvor det er match hele veien. Det hadde vært utrolig morsomt. Men det aller beste er selvsagt å vinne. Når vi møter LSK og RBK har vi ikke mye å tape. Håndbrekket legges igjen i garderoben. Så det blir full pupp på en litt annen måte, det er lite konsekvenstenkning.

Midtbanemann Christian Petersen mener en av RBKs største svakheter er at de angriper uansett.

- Gir du fra deg ballen for eltt, beleirer de deg på din egen banehalvdel. Men får du dratt av det første pressleddet skaper du sjanser. Rosenborg kan være i overkant ambisiøse, sier han.

HAR SCORET I HVER CUPRUNDE HAN HAR SPILT: Eirik Markegård tror det er fullt mulig å gjøre det mot Rosenborg også. Her scorer han mot Lillestrøm. 
Foto: Morten Holm / Scanpix
HAR SCORET I HVER CUPRUNDE HAN HAR SPILT: Eirik Markegård tror det er fullt mulig å gjøre det mot Rosenborg også. Her scorer han mot Lillestrøm. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer