Slik er Hareides oppladning

Åge Hareide har vært landslagssjef i 155 dager. En hel fotballnasjon forlanger at lørdag 4. juni blir en av de bedre. Her gir han Dagbladet timeplanen.

Cirka klokka 10.00: -  Det blir frokost i ti-tida. Jeg liker å ligge lenge i senga og lese avisene om morgenen. Dagen blir lang nok likevel. Derfor går jeg heller litt seint i seng kvelden før slik at jeg blir skikkelig trøtt.

Cirka klokka 11.00: -  Etter frokost setter jeg og Stig (Inge Bjørnebye. red.anm.) oss sammen. Først blir vi enige om hvem som skal med i 18-mannstroppen. Deretter må vi legge en plan B i forhold til kampen. Vi går også skjematisk til verks når det gjelder hva vi skal gjøre hvis en spiller blir skadd. Det gjør vi fra høyre back til ytre venstre. Dermed slipper vi å ta hasteavgjørelser underveis. Alt skal være klart til kamp. Vi går også gjennom forskjellige kampscenarioer i forhold til resultat. For eksempel må vi vite hvilket tidspunkt vi skal gjøre radikale endringer dersom det står 0-0. Til slutt diskuterer vi hva vi skal gjøre dersom vi får en spiller utvist og må spille med 10 mann.

Cirka kl. 13.30: Lunsj.

Cirka kl. 14.30: Stig Inge og jeg går sammen for å forberede spillermøtet. Alt som vi har gått igjennom under samlinga skal spillerne finne igjen på spillermøtet. Dette gjøres helt systematisk. Først tar vi det kollektive, så blir det et par ting på individnivå. Til slutt går vi gjennom dødballene.

Cirka kl. 15.30: -  Da går jeg tilbake til hotellrommet for å slappe av. Jeg prøver å slappe av. Lukker øynene. Jeg liker å lese, men jeg greier ikke å gjøre det på kampdager. For å lese så må du ha tankene i boka. Men kampen kverner litt rundt i hodet på meg hele tida.

Klokka 18.00: Spillermøte på SAS-hotellet like ved Slottsparken.

Klokka 18.30: Avreise til Ullevaal stadion.

Klokka 20.30: Avspark Norge-Italia. VM-kvalifiseringsgruppe 5.

AVISER: Åge Hareide lader blant annet opp med aviser på senda. Her avfotografert før helga, med Dagbladets nye Sportmagasinet.