Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik er Japan-livet til Johnsen

Spissen om språket, ansvaret og landslaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BISLETT (Dagbladet.no): Frode Johnsen (32) brukte ikke lang tid på å markere seg i Japan.

Allerede i hans første kamp for Nagoya Grampus Eight ble han matchvinner med to scoringer. Etter dette har han fortsatt å score, og Grampus Eight har klatret til 13. plass i J.League.

- Vi tapte nå sist, mens jeg har vært på denne samlingen. Men vi rykker ikke ned, sier Johnsen.

Vurderer språkkurs

Han var vært én måned i Japan nå, og har funnet seg godt til rette - selv om han skjønner fint lite av det som blir sagt i garderoben.

- Det går ikke så bra med engelsk heller. Så hvis jeg skal inn i det sosiale livet må jeg lære meg japansk. Nå kan jeg bare noen høflighetsfraser, sier den tidligere Odd- og Rosenborg-spilleren til Dagbladet.no.

- Kommer du til å begynne på språkkurs?

- Samboeren har begynt, men jeg får se det litt an. Det hadde vært artig, og jeg tror jeg skulle klart det om jeg hadde forsøkt.

SENTRAL DUO: Frode Johnsens avslutninger på Morten Gamst Pedersens dødballer kan bli svært viktig mot Moldova i morgen kveld. Foto: SCANPIX
SENTRAL DUO: Frode Johnsens avslutninger på Morten Gamst Pedersens dødballer kan bli svært viktig mot Moldova i morgen kveld. Foto: SCANPIX Vis mer

Hjemme med guttungen

Med en språklig sperre har Frode Johnsen derfor tilbrakt mye tid hjemme sammen med familien den første tida. Og der har han nok å henge fingrene i.

- Med en ti måneder gammel gutt er det ikke noe problem å få tida til å gå, sier Johnsen.

Under denne landslagssamlingen går han bare glipp av én kamp med klubblaget, men hvordan det vil være neste gang, vet han ikke.

Telemarkingen brukte nesten et døgn på å komme seg til Oslo og landslagssamlingen.

Derfor nøler han også litt når han blir spurt om den framtidige landslagskarrieren. Han har lyst til å spille for Norge, men det er en lang reise og han vil heller ikke svikte klubben.

- De må jo slippe meg, men jeg vet at de aller helst hadde sett at jeg ble værende i Japan. Det er litt dumt at landskampukene ikke er synkronisert i Europa og Asia.

Føler et ansvar

image: Slik er Japan-livet til Johnsen

- Jeg føler et ansvar for klubben, som har brukt mye penger på meg, sier Johnsen til Dagbladet.no.

Frode Johnsen kom ikke på banen i Ungarn, men Åge Hareide fortalte i går ettermiddag at Johnsen kommer til å starte på topp sammen med John Carew i morgen kveld.

- Hadde det vært bittert om du ikke hadde fått spille, med tanke på den lange reisen?

- Jeg kan ikke kreve å få spille. Jeg snakket ikke om spilletid med Åge før avreise, men jeg gikk ut fra at han hadde en mening med å hente meg hjem fra Japan.

Johnsen sier videre at han synes det er morsomt å være på landslagssamling og at det er artig å komme hjem til Norge. Derfor har han ikke tatt noen avgjørelse om hva som vil skje framover.

Han vil vurdere det fortløpende.

- Jeg må nesten vurdere det i forhold til klubben jeg spiller i. Det blir en helhetsvurdering, sier Johnsen.

Mål hver tredje kamp

Onsdag kveld løper han ut til sin 33. landskamp. Han har scoret ti ganger med flagget på brystet så langt, noe som gir ham et godt snitt på ett mål hver tredje kamp.

Ikke minst bra siden han har spilt en del kamper på midtbanen eller kommet inn fra benken.

Åge Hareide forklarte i går at det er Johnsens styrke på dødballer som gjør at han velger Grampus Eight-spilleren framfor Steffen Iversen.

- Hellas hadde ti cornere mot Moldova, og vi kan nok forvente å få noe av det samme. Da er det bra å ha Johnsen der inne. Han er nok hakket bedre enn Steffen på dødballer.

• Les også: Slik skal Norge dødball-drepe Moldova

GODT I GANG: Frode Johnsen har fått en flott start på Japan-karrieren.
HYLLET PÅ LERKENDAL: Roar Strand og Jan Gunnar Solli bar lagkameraten på gullstol etter at han hadde spilt sin siste RBK-kamp.
DOBBEL JOHNSEN: 32-åringen puttet to ganger mot Paraguay på forsommeren.