Slik er Kristoffs 2015-plan

Kan droppe flere Grand Tours.

PLANEN ER ALLEREDE KLAR: Alexander Kristoff (bildet) og trener Stein Ørn har fått full frihet av Katjusja, og er i ferd med å snekre sammen sesongopplegget de mener passer ham best foran 2015-sesongen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
PLANEN ER ALLEREDE KLAR: Alexander Kristoff (bildet) og trener Stein Ørn har fått full frihet av Katjusja, og er i ferd med å snekre sammen sesongopplegget de mener passer ham best foran 2015-sesongen. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

(procycling.no) Mens Alexander Kristoff og kona Maren Kommedal er på bryllupsreise på Maldivene, har stefar og trener Stein Ørn begynt å sette opp ønskelisten for 2015-sesongen.

Den skiller seg ikke nevneverdig ut fra årets suksessoppskrift, men Team Kristoff innrømmer overfor Stavanger Aftenblad at de vurderer å droppe flere av Grand Tour-rittene.

Trolig stiller Kristoff til start under neste års Tour de France. Da selvsagt med forbehold om at han er skadefri og har god formutvikling.

- Det eneste som er litt usikkert er Spania rundt, sier Ørn til regionavisen i Stavanger.

- Her har vi ikke helt bestemt oss ennå, men det ligger an til at Alexander dropper vueltaen og i stedet kjører rittene i Montreal og Quebec, akkurat som i år.

Snuste på VM-medaljer Lite er tilfeldig rundt 27-åringen fra Storhaug i utkanten av Stavanger.

Årets gjesteopptreden i WorldTour-rittene i Canada ble gjort med tanke på å teste effekten opp mot VM i Ponferrada, og se hvordan han reagerte på reising mellom tidssoner.

Testen var vellykket da Kristoff snuste på VM-medaljer i Spania, og til slutt endte på 8.-plass.

GP Montreal og Quebec vil få enda mer verdi neste år, ettersom mesterskapet er lagt til Richmond i Virginia, USA.

Tour de France kan ryke i 2016 I 2016 er det VM i Qatar, og da ønsker Stein Ørn å se stesønnen i aksjon under Vuelta a España. Det betyr også at Tour de France kan henge i en tynnere tråd, selv om det er vanskelig å si nei om hans daværende arbeidsgiver ønsker å se ham i aksjon under rittet.

Katjusja, som Kristoff er under kontrakt med ut neste sesong, har gitt rogalendingen full frihet til å sette opp sesongplanen han mener vil fungere best det kommende året.

- Det framstår som et lag med veldig stor ryddighet, og det setter vi stor pris på, presiserer Ørn.

Neste år starter trolig med Qatar og Oman i forkant av Paris-Nice og Milano-Sanremo. Høydepunktene i april blir som vanlig Flandern rundt og Paris-Roubaix. I mai vil Kristoff gjeste både Tour of Norway og Tour de Fjords.

Det foreligger altså ingen plan om å sykle Giro d´Italia.

Før Tour de France venter som vanlig Tour de Suisse.

Høsten kretser rundt Artic Race of Norway og Vattenfall Cyclassics før oppkjøringen mot VM begynner.

- Fortsatt mer å hente Kristoff opplevde sin beste sesong på sykkelen i inneværende år. Han vant sitt første monument i Sanremo og tok to etappeseirer i Tour de France.

Totalt har han hele 14 seirer. Kun Arnaud Demaré (15) og André Greipel (16) har flere.

Likevel ser Ørn rom for forbedringer:

- Det er fortsatt mer å hente. Alexander har ennå ikke vunnet noen etapper i Paris-Nice, og monumentene Flanderen Rundt og Paris-Roubaix står også høyt i kurs.

Treneren har tidligere uttalt at han håper Kristoff holder seg i utvikling fram til han stabiliserer seg rundt toppnivået sitt som 28-åring.

PS! Etter bryllupsreisen skal Alexander Kristoff gjøre en opptreden i Japan før arbeidet fram mot neste sesong begynner så smått.