NY UNITED-MANAGER?: Louis van Gaal skal ifølge nederlandske medier ha blitt enig med Manchester United om å bli klubbens nye manager etter at David Moyes fikk sparken tidligere denne uka. Foto: AFP PHOTO / ANP / KOEN VAN WEEL
NY UNITED-MANAGER?: Louis van Gaal skal ifølge nederlandske medier ha blitt enig med Manchester United om å bli klubbens nye manager etter at David Moyes fikk sparken tidligere denne uka. Foto: AFP PHOTO / ANP / KOEN VAN WEELVis mer

Slik er mannen som er favoritt til å overta som United-manager

Har vunnet ligagull i alle klubbene han har trent, videreførte totalfotballen og er kjent for sin tøffe stil.

Følg Manchester United - Norwich i Dagbladets Fotballstudio fra kl 18.30!

(Dagbladet): Selv om sir Alex Ferguson har gitt Ryan Giggs sin velsignelse til å lede Manchester United på permanent basis, er det Louis van Gaal (62) som er det heteste navnet til å overta treneransvaret i storklubben.

Ifølge nederlandske medier skal van Gaal og Manchester United ha kommet til enighet. Klubben, på sin side, nekter å verken benekte eller bekrefte at de har funnet en ny manager.

- Louis van Gaal er en gammel, respektert trener som har vært i gamet lenge. Han er kjent for å være en tøff og autoritær trener, og det trenger Manchester United akkurat nå, sier Petter Bø Tosterud, Eurosports Bundesliga-ekspert, og fotballagent, til Dagbladet.

Erfaren Som trener har Louis van Gaal, som går under tilnavnene «Generalen» og «Jerntulipanen», et solid grunnlag. Han har vært i både Barcelona, Bayern München og Ajax, og ledet, i tillegg til diverse andre trofeer, alle lagene til ligatitler. I tillegg er van Gaal trener for det nederlandske landslaget, en jobb det allerede er klart at han forlater etter sommerens VM.

Dermed tar han eventuelt med seg mer erfaring inn i jobben enn hva David Moyes hadde da han tok over etter Alex Ferguson i fjor.

STÅLKONTROLL: Louis van Gaal er en respektert mann, og er kjent for sin tøffe og autoritære stil. Her på trening sammen med det nederlandske landslaget. Foto: AFP PHOTO / ANP / SANDER KONING
STÅLKONTROLL: Louis van Gaal er en respektert mann, og er kjent for sin tøffe og autoritære stil. Her på trening sammen med det nederlandske landslaget. Foto: AFP PHOTO / ANP / SANDER KONING Vis mer

- Vi kan si det sånn at David Moyes hadde jobbet i den lokale klesbutikken og tok jobben som sjef for kjøpesenteret, noe som ble for mye for ham. Van Gaal, derimot, har vært sjef for et kjøpesenter før, sier Tosterud.

- Han bringer med seg en helt annen erfaring inn i jobben enn Moyes. Omtrent alle spillerne i United-troppen har vunnet alt, og nå kommer det inn en trener som er like erfaren.

Totalfotball Det er ikke til å legge skjul på at årets sesong har vært under pari - og vel så det - for Manchester United. David Moyes har fått kritikk for sin defensive spillestil. En Louis van Gaal vil trolig endre på det.

Han er nemlig kjent for sin offensive spillestil, og var med og videreførte den såkalte totalfotballen.

- Det snakkes jo om at totalfotballen er forløperen til hvordan vi ser Barcelona spille i dag. Det handler mye om å sitte på ballen, og utnytte rom på best mulig måte. United skulle ha noe å se frem til om van Gaal blir ny manager, og jeg tror spillergruppa vil smile når det kommer noen som har fokuset på offensiv fotball, sier Tosterud til Dagbladet.

Får handle - Gratulerer med å ha signert verdens beste trener, skal van Gaal ha sagt da han skrev under sin første kontrakt som trener i Ajax.

Til tross for å ha vært i gjeve klubber og ligaer, har nederlenderen ytret et ønske om å trene et lag i Premier League. Tottenham har også vært på bordet, men nå skal Manchester United ha kommet inn og fristet 62-åringen til å dra dit etter den skuffende sesongen under Moyes.

Ifølge nederlandske De Telegraaf får van Gaal hele 100 millioner pund å handle for. Spillere, altså.