Slik er nye Manchester United

Glazers endringer på Old Trafford.

(Dagbladet.no:) For et halvt år siden sikret Malcolm Glazer seg 75 prosent av aksjene, og kontroll, i Manchester United.

På utsiden synes det ikke så godt at amerikaneren har tatt over kontrollen i en av verdens største fotballklubber. The Independent kan derimot avsløre at det har skjedd mye bak de lukkede dørene på Old Trafford.

23 måtte gå

Dette er noen av endringene i Manchester United:

• Glazer-sønnene - Joel, Bryan og Avi - har kvittet seg med 23 ansatte. To gikk frivillig, én førtidspensjonerte seg og 20 ble tvunget til å gå.

• To supportergrupper - The Independent Manchester Untied Supporters Association og Shareholders United - har blitt sparket ut av Fans\' Forum. United har tidligere vært stolte av punkt 1.1 i vedtektene, hvor det står at supporterne skal konsulteres jevnlig.

• Det er ikke lenger åpen generalforsamling, siden Glazer er eneste aksjeholder. 27. september kjøpte familien de aksjene de ikke hadde.

• Ifølge The Independent har ikke Glazer hatt noen styremøter siden overtakelsen.

SPORTSLIG OPPTUR: Darren Fletcher sørget for en viktig United-seier mot Chelsea for halvannen uke siden. Foto: AP
SPORTSLIG OPPTUR: Darren Fletcher sørget for en viktig United-seier mot Chelsea for halvannen uke siden. Foto: AP Vis mer

La ned reservelag

Det har også skjedd ting på den sportslige siden, som kan henge sammen med overtakelsen til Glazer:

• I sommer ble et av Uniteds reservelag lagt ned, og kort tid etter forsvant den populære reservetreneren Ricky Sbragia til Bolton.

• Tre spillere har blitt hentet inn, mens 23 har forsvunnet - 12 av dem for godt. Spesielt er det mange som har ristet på hodet over at United slapp talenter som Paul Tierney, Daniel Nardiello og Ramon Calliste. Et enkelt regnestykke kan forsvare hvorfor: De nye spillerne har kostet sju millioner pund og vil koste fire millioner årlig i lønn. De som har forsvunnet eller er lånt ut har brakt inn seks millioner pund og United vil spare åtte millioner årlig i lønnskostnader.

Debatt

Hva synes du om Malcolm Glazers overtakelse av Manchester United?

KONTROLL: Malcolm Glazer har nå full kontroll i Manchester United.
SHOPPING: Glazer-sønn Avi i Uniteds Megastore.