Slik er Rally Stortbritannia

Phil Mills beskriver alle fartsprøvene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) Petter Solberg kan denne helga vinne Rally Storbritannia for femte gang på rad, og se ikke bort fra at det skjer.

For selv om det ikke har gått Petters vei denne sesongen, så betyr dette rallyet noe ekstra for nordmannen.

Det var i Wales han vant sitt første rally i 2002, og han ble verdensmester samme sted året etter. Rally GB er også det siste rallyet han vant - for 14 måneder siden.

Og så betyr rallyet veldig mye for kartleser Phil Mills, som er på hjemmebane.

Waliseren kjenner veiene bedre enn de fleste, og her beskriver han de fartsprøvene WRC-gutta skal gjennom i løpet av helga:

SS1/4: Port Talbot (17,41 km)

- En vanskelig fartsprøve med flere forskjellige underlag, og det er veldig glatt noen steder. Den er rask i starten, med et konstruert hopp i den fjerde krysset. Deretter går det til venstre, i motsatt retning av fjorårets rute. Så får vi noen fine svinger, før det går nedover i en tøff strekning med gjørme og trær.

Kjøres fredag klokka 10.17 og 14.33.

SS2/5: Resolfen (24,49 km)

- Mesteparten av denne fartsprøven ble også benyttet i 2004 og da kjørte vi delvis ut, så vi må ikke gjenta det igjen. Dette er antageligvis den raskeste prøven i rallyet, og det er full gass nesten hele tida. I midten er det rett fram i 5-600 meter. Først de to siste kilometerne blir det litt svingete. Under rekognoseringen var det veldig gjørmete på denne fartsprøven.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer