NEDLÅTT, MEN IKKE UTSLÅTT: Mikael Dorsin, Mushaga Bakenga og Fredrik Midtsjø tusler slukøret av banen etter 2-3 tapet mot Viktoria Plzen. Rosenborgs europacupsjanser er imidlertid ikke borte. Nå skal trønderne kjempe for en plass i gruppespillet i Europa League.Foto: SCANPIX/REUTERS/Petr Josek
NEDLÅTT, MEN IKKE UTSLÅTT: Mikael Dorsin, Mushaga Bakenga og Fredrik Midtsjø tusler slukøret av banen etter 2-3 tapet mot Viktoria Plzen. Rosenborgs europacupsjanser er imidlertid ikke borte. Nå skal trønderne kjempe for en plass i gruppespillet i Europa League.Foto: SCANPIX/REUTERS/Petr JosekVis mer

Slik er RBKs vei videre i Europa

Kjemper fortsatt om millioner.

Fortsatt kan Rosenborg tjene over 20 milioner kroner. Slik er RBKs vei videre i Europa.

Til tross for exiten i mesterligaens 3. kvalifikasjonsrunde onsdag, er det fortsatt mulig for Rosenborg å nå et europacupsluttspill denne sesongen.

Rosenborg kommer etter tapet mot Viktoria Plzen inn i 4. kvalifikasjonsrunde, eller omspillsrunden, om plass i europaligaens gruppespill. Her er RBK ett av 76 lag som konkurrerer om 38 plasser i gruppespillet.

Dermed blir det uansett minimum to kamper til med europeisk motstand for RBK. Tar RBK seg videre sammenlagt etter disse to kampene, venter gruppespill og minimum seks nye kamper. Hvem RBK møter i de to omspillkampene avgjøres fredag, skriver Adresseavisen.

Rosenborgs innsats i europacupen tidligere sesonger gjør at klubben svært trolig blir seedet i omspillsrunden. Dermed slipper RBK å møte giganter som Sevilla, Tottenham, Roma og Schalke.

Av lagene RBK trolig kan trekke blant finner vi trolig antatt overkommelige lag som Ekranas fra Litauen, Maribor fra Slovenia og Shamrock Rovers fra Irland. Samtidig er det flere sterke lag som kan ende opp som mulige motstandere. Eksempelvis kan de tyske lagene Hannover og Mainz fort bli useedet.

Rosenborg har budsjettert med europacupinntekter på åtte millioner kroner. Dette vil de nå også dersom de ikke når gruppespillet i europaligaen.

Skulle RBK komme seg til Europaligaen, vil inntektene stige til mellom 20 og 30 millioner, avhengig av hvor attraktive motstandere de trekker.

Inntekt i fjor ble i overkant av 30 millioner kroner, etter gruppespill i europaligaen med Atlético Madrid, Bayer Leverkusen og greske Aris i gruppen.

(NTB)