Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ole Gunnar Solskjærs treningsregime

Slik er Solskjærs brutale treningsregime

- Vi jobber hardere enn noensinne, sier Marcus Rashford.

TØFFE TRENINGER: Ole Gunnar Solskjær skal ha lagt ned et mye tøffere treningsregime enn hva Jose Mourinho gjorde i fjor. Foto: Roslan Rahman / AFP / NTB Scanpix
TØFFE TRENINGER: Ole Gunnar Solskjær skal ha lagt ned et mye tøffere treningsregime enn hva Jose Mourinho gjorde i fjor. Foto: Roslan Rahman / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Manchester United avsluttet forrige sesong på skuffende vis, med fem kamper uten seier, deriblant et 2-0-tap mot Cardiff i siste serierunde, noe som ga United en sjetteplass på tabellen.

Årsaken til kollapsen er blitt heftig diskutert, og Ole Gunnar Solskjær gjentok flere ganger at han overtok en tropp som var for dårlig trent.

I sommer har Solskjær tatt grep. Ifølge The Telegraph-journalist James Ducker har nordmannen økt mengden trening under høy intensitet med femti prosent, sammenliknet med de to første ukene under José Mourinho i fjor.

Han hevder også at Manchester United har løpt ti prosent mer enn hva de gjorde på samme tidspunkt under portugiseren for ett år siden.

- Vi jobber hardere enn noensinne for å få ting rett. Treningene har vært ganske tøffe, men det trengs, skal jeg være ærlig. Hvis vi sammenlikner det med samme tidspunkt i fjor, er vi i mye bedre form, sier Marcus Rashford til The Telegraph.

Nytt team

I Perth hadde de 14 treningsøkter fordelt på ni dager, med flere doble treningsøkter og en økt på morgenen før kampen mot Perth Glory.

Hver eneste treningsøkt har begynt med skadeforebyggende trening.

- Arbeidsmoralen har vært fenomenal. På dag én hadde vi et møte med spillerne hvor vi presenterte tre nøkkelpunkter som fortalte hva vi ønsker av spillerne: å trene med intensitet, være forpliktet til det, og når de har sjansen til å restituere, må de gjøre det ordentlig, sier Rich Hawkins.

PUNGER UT: Ole Gunnar Solskjær punger ut for den engelske høyrebacken Aaron Wan-Bissaka. Video: Crystal Palace Vis mer

Hawkins er sjefen for et team som jobber med fokus på idrettsvitenskap. Han ble først hentet inn av Alex Ferguson i 2008, men var én av mange som ble sendt ut av klubben da José Mourinho tok over.

Teamet består også av Charlie Owen og tidligere United-spiller Michael Clegg, som begge jobber med styrke- og kondisjonstrening, samt idrettsforskeren Ed Leng, som skal ha blitt anbefalt av Warren Joyce - mannen som tok over som manager for Uniteds reserver etter Solskjær i 2010.

- Min rolle handler mest om å innhente data. Vi ønsker ikke å overstyre spillerne og plage dem med data - vi er strømlinjeformet på dette - men vi ønsker å samle data for å kartlegge hva som er deres styrker og svakheter, og deretter lage individuelle program basert på det, sier Leng til Manchester Evening News.

SÅ RØDT: Tromsdalens Håvard Lysvoll kan trolig vente seg flere kampers karantene etter denne hendelsen. Video: Fotball Media. Vis mer

Skadeforebygging

Det har også vært et større fokus på skadeforebygging, spesielt lyske- og hamstringskader, som har vært et problem for United i flere år, og som ble spesielt tydelig da tre spillere måtte byttes ut mot Liverpool i februar.

- Et av målene våre er at alle spillerne skal være tilgjengelig for manageren på dag én av sesongen, sier Hawkins.

The Telegraph-journalist James Ducker skriver at stemningen har vært sprudlende, i motsetning til fjorårets sesongoppkjøring under Mourinho.

Det står stikk i strid med hva den anerkjente ESPN-journalisten Mark Ogden skrev for snaue to uker siden.

Han hevdet at store deler spillergruppa var frustrert over Solskjærs metoder på treningsfeltet, fordi metodene hans er «for britiske». Han hevdet også at spillerne merker at han ikke har nok utenlandsk erfaring som trener.

Fornøyde spillere

United-spillerne virker derimot fornøyde med sesongoppkjøringa, skal man tro intervjuene de siste dagene.

- Løpingen og den harde treningen er perfekt. Det er detaljene vi forsøker å få rett i denne sesongoppkjøringa. Jeg tror du kan se at ting går etter planen, hvis du ser på resultatene og måten vi spiller, sier Scott McTominay til Express.

Luke Shaw deler lagkompisens oppfatning.

- Sesongoppkjøringa har vært veldig vanskelig, spesielt fordi Ole ønsker å sørge for at vi alle jobber veldig hardt, men øktene har vært gode og kampformen begynner å sitte, sier Shaw til Evening Standard.

- Fansen kan forvente seg en mye bedre sesong enn den forrige. Denne sesongen er jeg sikker på at de vil feire igjen, forhåpentligvis med trofeer, avslutter backen.

TRENTE I GARASJEN: Ole Gunnar Solskjær viser frem garasjen der han som unggutt øvde og øvde på avslutninger. All øvingen resulterte i 366 kamper og 126 mål for Manchester United - klubben han nå er permanent manager i. Video: Paul McGuinness. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media