Slik er Solskjærs United-oppskrift

Molde skal avgjøre flere kamper på slutten.

• Molde - Lillestrøm 3-2

MOLDE (Dagbladet): 55 minutter spilt og Molde ligger under 1-2 mot Lillestrøm. Hjemmelaget stanger mot kontringsgiftige og dødballfarlige kanarifugler. Så tar Ole Gunnar Solskjær grep. Mattias Moström settes inn for Zlatko Tripic. Tjueto minutter uten resultat og Molde-manageren tar et nytt grep. Han setter inn Daniel Chima Chukwu for en sluttkjørt Jo Inge Berget.

Resultat: Molde snur 1-2 til 3-2-seier etter mål av Mattias Moström og Daniel Chima Chukwu i det 85. minutt og i det 88. minutt.

Nå advarer Solskjær sine Tippeligakonkurrenter om at denne type snuoperasjon vil skje igjen. Molde vil avgjøre kamper på slutten i kjent United-stil.

- Jeg tror vi vil få se et Molde-lag som vinner kamper helt mot slutten denne sesongen. Du fikk se det i dag og jeg tror det vil skje enda flere ganger, mener Solskjær.

Tro på å vinne Solskjær har i sesongoppkjøringen arbeidet mye med vinnermentaliteten til spillergruppa i Molde. Helt siden Solskjær tok over Molde som trener, har han arbeidet intenst med å gi spillerne tro på at laget kan avgjøre kampene i de avgjørende sluttminuttene.

- Å vinne er noe som må oppleves for at du skal tro på det. Troen på at vi kan avgjøre kamper mot slutten. Det er så viktig å få bekreftet at vi kommer tilbake igjen og vinner kampen, for vi har gjort det så mye i pre-season, sier Solskjær.

- Nå vet vi at vi også kan gjøre det i serien. Det er en svært viktig bekreftelse. Du skal aldri undervurdere det mentale og den feelingen som skjer i spillergruppe etter en sånn seier som i kveld, sier Solskjær.

United-anbefaling Før årets sesong hentet Ole Gunnar Solskjær inn Brøndbys fysiske trener Rene Skovdahl blant annet etter anbefaling fra Manchester Uniteds førstelagstrener Rene Meulensteen.

Han forklarer at spillernes fysiske form blir helt avgjørende for hvordan laget vil stå kampene ut.

BEDRE TRENT: Molde-sjef Ole Gunnar Solskjær vil avgjøre flere kamper mot slutten denne sesongen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
BEDRE TRENT: Molde-sjef Ole Gunnar Solskjær vil avgjøre flere kamper mot slutten denne sesongen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- I fjor hang vi mer på tråden og måtte forsvare oss mye på slutten av kampene. Vi har fått inn en type trener (Rene Skovdahl jour.anm.) med treningsmetoder som vil sikre oss at spillerne i hvert fall er i god form, sier Solskjær om treneren som han før sesongen mente var Moldes beste signering.

- Nå vil du få se et Molde-lag som er i meget god fysisk form og som står på helt til slutt, mener Solskjær.

Skuffet Haglund Lillestrøm-trener Magnus Haglund var skuffet etter å ha sett sitt lag tape en kamp der de ledet fem minutter før slutt.

- Det er veldig bittert. Vi henger ikke med på slutten og Molde har en helt annen energi på slutten, sier en skuffet Haglund.

Lillestrøm ligger nå sist på tabellen og Haglund innrømmer at laget hans sliter etter null seirer på fem kamper.

- Det er en dårlig start. Og når spillerne ikke har opplevd å vinne ennå, er det klart at de ikke har den naturlige selvtilliten.