Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik er Susannes gullplan

- Løper med en selvtillit som skremmer vannet av de andre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ingen i Europa har løpt 5000 meter like raskt som Susanne Wigene denne sesongen. Haugesund-jentas 14.52,68 er nesten sju sekunder bedre enn britiske Jo Pavey, som har den nest beste tiden.

Det betyr likevel lite i kveld, skal man tro trener Knut Kvalheim, som etter beste evne forsøker å skru ned forventningene.

- Det er veldig mange av konkurrentene som har holdt seg litt i bakgrunnen. Man kan ikke vurdere dem utifra det de har prestert så langt i år. Man må se på kapasiteten deres - og det er fem i feltet som har bedre personlige rekorder enn Susanne, sier Kvalheim til Dagbladet.no.

Skal ikke dra en meter

De fem som på papiret er i stand til å ødelegge festen for Wigene er Liliya Shobukhova, Marta Dominguez, Volha Kravtsova, Jo Pavey og Elvan Abeylegesse.

- Shobukhova fra Russland er den største favoritten. Hun har løpt veldig fort på 3000 meter i det siste, sier Kvalheim.

- Hvordan er taktikken til Susanne?

- Hun kommer ikke til å gjøre noen som helst sprell før den siste fasen. Hvis hun ligger langt framme i feltet, er det ikke for å dra.

LØPER FOR GULL: I ettermiddag løper Susanne Wigene favorittøvelsen 5000 meter. Hun har årsbeste i Europa på distansen, men fem av konkurrentene har bedre personlige rekorder. Foto: SCANPIX
LØPER FOR GULL: I ettermiddag løper Susanne Wigene favorittøvelsen 5000 meter. Hun har årsbeste i Europa på distansen, men fem av konkurrentene har bedre personlige rekorder. Foto: SCANPIX Vis mer

- Så hun skal ikke dra en meter?

- Nei, svarer Kvalheim kontant.

Trøttheten borte

Etter sin sensasjonelle sølvmedalje på 10 000 meter mandag, har Susanne Wigene klaget over trøtte bein. I morgentimene i dag var det slutt på klagingen.

- Hun følte seg rimelig grei i dag tidlig. Vi ble bare enige om å slutte å tenke på 10 000-meteren. Da forsvant trøttheten, sier Kvalheim.

- Løpet i dag er helt opplagt som en bonus å regne. Hun går inn i løpet full av konsentrasjon, for å gjøre det så godt som overhodet mulig. Hun har ikke noe press på seg, hun ikke prestere, og hun forbereder seg med det som utgangspunkt.

Stinn av selvtillit

Om Susanne Wigene innfrir og tar en medalje på 5000 meter, sørger hun samtidig for Norges beste friidretts-EM siden 1994. Det er søt musikk i friidrettspresident Svein-Arne Hansens ører.

image: Slik er Susannes gullplan

- Vi krysser fingrene og det vi har for at det skal gå bra. Jeg har ikke snakket med Susanne i dag, men etter det jeg hører går det veldig bra med henne. Susanne er veldig sterk, og løper med en selvtillit som sikkert skremmer vannet av de andre, håper Hansen.

Finalen på 5000 meter begynner klokka 17.15. Dagbladet.no kommer med fyldig dekning like etter målgang.

<B>HAR TAKTIKKEN KLAR:</B> - Susanne kommer ikke til å gjøre noen som helst sprell før den siste fasen. Hvis hun ligger langt framme i feltet, er det ikke for å dra, sier trener Knut Kvalheim til Dagbladet.no.