- Slik er sykkelsporten, den er hard og brutal

Sky ser fremover etter helsvart dag.

GIR IKKE OPP:  Kurt Asle Arvesens Team Sky vil fortsette å kjempe, selv om de har mistet sin kaptein Chris Froome. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
GIR IKKE OPP: Kurt Asle Arvesens Team Sky vil fortsette å kjempe, selv om de har mistet sin kaptein Chris Froome. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ARRAS (procycling.no): Selv om Team Sky mistet deres kaptein Chris Froome på gårsdagens dramatiske etappe, vil laget kjempe videre i Frankrike.

- Vi kjemper videre og har bra moral. Richie Porte er i god form og resten av laget er i god form, sier Kurt Asle Arvesen til procycling.no før start av dagens etappe i Tour de France.

Nordmannen er sportsdirektør i Sky-laget, og satt i bilen i går da Froome måtte kaste inn håndkleet.

- For Froome så er det ferdig før det starter, men ikke for dere?

- Nei, så klart. Det er som når svigermor kommer inn og åpner døren når man er i ferd med å bygge et korthus. Man må bare begynne på igjen og bygge det opp, svarer han.

Ny kaptein
Richie Porte ligger som nummer åtte i sammendraget, og er nå Skys nye kaptein i sammendraget. 

Australieren hyllet sin norske sportsdirektør etter gårsdagens etappe.

Arvesen har selv vunnet brosteinsklassikeren E3 Harelbeke tidligere i sin karriere, og har dermed god erfaring på det vanskelige underlaget.

- Vi har folk i ledelsen som Kurt og Servais (Knaven, vår anm.) som er brosteinsspesialister, og de sørget for at vi hadde det beste utstyret og de beste syklene. Det førte til resultater, sier Porte til Skys hjemmeside.

- Nå har jeg muligheten til å gå for en så høy posisjon sammenlagt som mulig. Det er en lettelse for meg personlig å ha kommet meg gjennom etappe to og fem greit, og jeg gleder meg til å starte på fjellene nå, sier Porte.

29-åringen viste god klatreform i fjorårets Tour de France, der han blant annet ble nummer to på rittets første fjelltoppavslutning.

Grei stemning
Ettersom Sky heldigvis hadde en plan B denne gang, mener Arvesen at ikke alt er mørkt for det britiske laget.

- Hvordan var stemningen i går?

- Den var for så vidt grei. Selvfølgelig var alle lei seg og skuffet på Chris sine vegne, men det er som det er. Slik er sykkelsporten, den er hard og brutal. Slik går det noen ganger, avslutter Arvesen til procycling.no.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no. 

DEPPET:  Chris Froome ville ikke snakke med media da han ankom hotellet etter å ha brutt Tour de France. Foto: AFP PHOTO / JACQUES RADIX
DEPPET: Chris Froome ville ikke snakke med media da han ankom hotellet etter å ha brutt Tour de France. Foto: AFP PHOTO / JACQUES RADIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer