Slik er tabellen uten Kongsvinger

Sju lag bytter plass ved en KIL-konkurs.

KONKURSTRUET: Kongsvinger får samtlige kamper strøket ved en konkurs. Det slår forskjellig ut for lagene de har møtt. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
KONKURSTRUET: Kongsvinger får samtlige kamper strøket ved en konkurs. Det slår forskjellig ut for lagene de har møtt. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .Vis mer

|||(Dagbladet): I dag ble det kjent at Kongsvinger er teknisk konkurs.

Klubben har bare to uker på seg til å skaffe pengene som trengs til videre drift, sier KIL-leder Eva Arnseth til Dagbladet.

Kamper annulleres Kampen mot Aalesund går som normalt søndag, men 1. oktober er klubben konkurs uten frisk kapital.

Ved en konkurs strykes alle Kongsvingers kamper fra Tippeligaen. Det bekrefter Norges Fotballforbund overfor Dagbladet i ettermiddag.

Temaet var aktuelt også i fjor høst, med Lyn. Da sendte NFF ut et notat om «konkurs i norsk toppfotball».

- Det er ingen endringer på det. Hvis en klubb på en eller annen måte trekker seg, og ikke kan spille, så blir alle kamper annullert. Det er det som skjedde med Lyn i adecceoligaen i sommer, sier Eirik Sandsten, leder i juridisk seksjon i NFF.

Kongsvinger har spilt 23 kamper i år, og tapt 13 og spilt seks uavgjort. Dermed mister andre klubber totalt 45 poeng på en eventuell KIL-konkurs.

Til høyre ser du tabellen uten KIL-kamper øverst. Den som teller per i dag er nederst.

To lag slipper poengtap Bare Sandefjord og Molde slipper poengtap ut i fra spilte kamper mot KIL, klubbene har tapt henholdvis to og én kamp mot hedmarkslaget.

Disse lagene har tatt full pott mot KIL på to kamper og mister seks poeng: Vålerenga, Haugesund, Strømsgodset.

Rosenborg, Aafk, Start, Stabæk, Brann har vunnet sin eneste kamp mot KIL, og går glipp av tre poeng.

Lillestrøm har spilt to uavgjorte mot KIL, og blir den største klatreren ved en eventuell KIL-konkurs med et byks fra 10. til 7. plass på tabellen.

Uendret i toppen Verken i topp eller bunn endres rekkefølgen på lagene.

I midten av tabellen bytter sju lag plass.

Blant annet ramler Haugesund fra 5. til 9. plass, mens Viking og Aalesund inntil videre passerer Strømsgodset - som har én kamp tilgode.

Per i dag er KIL nest sist i Tippeligaen. Ved en konkurs overtar Hønefoss den plassen, med Molde ett poeng foran.