Slik er VM-fortsettelsen for Norge

Møter neppe Russland før finalen.

METZ (Dagbladet.no): Russerne banket Frankrike i kveld (31-20), og Norge er dermed gruppevinnere.

Hvis Norge går på en overraskende smell mot Frankrike på tirsdag, kan enten russerne eller Angola komme opp på like mange poeng som de norske jentene. Men de har slått begge disse lagene og tar dem på innbyrdes oppgjør.

Dette betyr at Norge skal møte laget som kommer på 4. plass i den andre mellomspillspulja.

Møter trolig Spania

Mye skal til for at dette ikke blir Spania. Søreuroperne kan ikke klatre til 3. plass, men de kan falle ned under streken om de taper mot Polen samtidig som Sør-Korea slår Ungarn.

Sånn som lagene har spilt så langt, er det ingenting som tyder på det.

Kvartfinale- og semifinale oppsettet er også sånn at Norge ikke vil møte toeren fra egen gruppe før i en eventuell finale.

Det betyr at de to største forhåndsfavorittene - Norge og Russland - trolig først møtes i en finale, hvis begge lykkes på veien. Russland blir toer i Norges gruppe med seier mot Angola på tirsdag.

MØTES FØRST I FINALEN: Linn Kristin Riegelhuth og Else-Marthe Sørli Lybekk møter trolig ikke de russiske jentene igjen før i en eventuell finale. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
MØTES FØRST I FINALEN: Linn Kristin Riegelhuth og Else-Marthe Sørli Lybekk møter trolig ikke de russiske jentene igjen før i en eventuell finale. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix Vis mer

I en eventuell semifinale vil Norge møte vinneren av kampen mellom treeren i Norges gruppe og toeren i den andre gruppa.

Tyskland, Ungarn og Romania er allerede sikret en billett til Paris og kvartfinalene fra den pulja.