Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik får du ikke se EM-gutta våre

Vil ikke danse som Boldsen.

DRAMMEN (Dagbladet.no): Den største profilen på det danske laget de norske gutta EM-åpner mot i morgen er uten tvil Joachim Boldsen. Ikke bare fordi han er helt sentral i spillet - det er hele personligheten som gjør at han er størst i det flate landet.

Det vakte oppsikt da Boldsen i fjor høst deltok på «Vild med dans», danskenes versjon av «Skal vi danse?». Dette gjorde han parallelt med proffspillet i Aalborg.

Han ble umiddelbart en publikumsfavoritt, men måtte trekke seg på grunn av en strekk i magen.

- Kunne vunnet i isdans

De norske gutta har ingen planer om å gjøre som Boldsen og danse seg inn i folkehjertene. Da satser de heller på å spille seg til folkehelter under dette mesterskapet på hjemmebane.

Den dansende playmakeren Boldsen har tidligere spilt sammen med Johnny Jensen i Flensburg-Handewitt. Han svarer slik når Dagbladet.no spør om han ville takket ja til en invitasjon fra TV 2 om å danse i tv-ruta:

- Hvis det hadde vært isdans hadde jeg sagt ja, og da hadde jeg vunnet også. Jeg er nemlig veldig god med skøyter på beina.

- Men vanlig dans er ikke din greie?

RETT ARENA: Her er Joachim Boldsen på riktig hylle. Bildet er fra VM-kampen mot Norge i fjor - da danskene vant med to mål. Nå er det duket for en ny skandinavisk duell. Foto: EPA
RETT ARENA: Her er Joachim Boldsen på riktig hylle. Bildet er fra VM-kampen mot Norge i fjor - da danskene vant med to mål. Nå er det duket for en ny skandinavisk duell. Foto: EPA Vis mer

- Nei, der er jeg sjanseløs. Men jeg er ikke så overrasket over at Joachim sa ja til å være med. Han liker seg i rampelyset.

I et intervju med Jyllands-Posten nylig sa dansken at han liker å snakke - og han innrømmer at han snakker i store ord.

- Jeg har nok sagt mange merkelige ting, men det er ikke sånn jeg er privat. Den riktige Bolsen er mer stille, rolig og kjærlig. Jeg har en profesjonell side og en privat side, sa han.

Kritisk til dansingen

Steinar Ege gjør elegante redninger mellom stengene, men du får ikke se ham kaste seg rundt på danseparketten sammen med andre kjendiser.

- For det første er det uaktuelt for meg å stille opp i noe sånt samtidig som jeg spiller håndball. Det er vel ikke det smarteste du kan gjøre. Dessuten kan jeg ikke danse, sier Ege til Dagbladet.no.

Den danske stjernen fikk litt kritikk da han meldte seg på danseleken og Boldsen innrømmer at det var slitsomt å kjøre et dobbeltløp som danseløve og håndballspiller. Fredagskveldene svingte han seg i danseruta og på lørdag eller søndag svingte han rundt med motspillerne på parketten i den danske eliteserien.

- Jeg merket det spesielt mentalt, på grunn av den store oppmerksomheten. Du kan selvfølgelig diskutere om jeg kan forsvare det sportslig sett, for som håndballspillere får vi jo også betalt for å slappe av, sa han til B.T. før han måtte gi seg.

image: Slik får du ikke se EM-gutta våre

- Stort forbedringspotensial

Frank Løke kan verken tenke seg å danse nå når han er aktiv eller etter karrieren er over.

- Jeg er så dårlig til å danse at det ikke hadde vært noe for meg, sier han til Dagbladet.no.

- Det hadde blitt underholdende for tv-seerne, da?

- Ja, de vil vel se folk som ikke kan danse. Forbedringspotensialet ville i hvert fall vært stort.

Langet ut mot jentene

For et drøyt år siden gikk Joachim Boldsen ut og sa at håndballjentene hadde mye å forbedre. Han var kommentator for Ekstra Bladet under EM i Sverige og han fortalte at han tok den jobben for å nyansere det bildet som er skapt av håndballjentene.

- Det er to forskjellige verdener, og det er nesten flaut å se hvor lite de kan. For de kan vitterlig ingenting. Verken skru ballen, hoppe eller finte, sa han.

image: Slik får du ikke se EM-gutta våre

- Det er forskjell på dame og herrehåndball, det vil det alltid være. Men nivået i EM er vesentlig bedre enn for noen år siden, sa tidligere landslagskeeper Gunnar Fosseng til Dagbladet.no om Boldsen-kritikken.

Den ærlige og frittalende midtbacken skaper alltid overskrifter.

Det er lov å håpe at han bare spiller en birolle i Drammenshallen i morgen.

• Danse-Boldsen: Her kan du se videoer av dansende Joachim Boldsen

BLE SLITSOMT: Joachim Boldsen innrømmer at det var slitsomt å kobinere tv-dansingen med håndballspillingen.
LOVENDE TAKTER: Den danske playmakeren ble populær i danseserien.
VRIKKET PÅ DANSEFOTEN: Joachim Boldsen måtte gi seg på grunn av en mageskade.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media