STRAFFE: Moa var iskald fra 11 meter og sørget for at Norge har et meget godt utgangspunkt i EM-gruppa før matchen i morgen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
STRAFFE: Moa var iskald fra 11 meter og sørget for at Norge har et meget godt utgangspunkt i EM-gruppa før matchen i morgen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Slik får du sett Danmark - Norge

Ingen må binde seg for et helt år.

• Fotballstudio kl. 20.15 i morgen: Still opp på tribunen under Danmark - Norge

(Dagbladet): Norge slo Island fredag kveld og dundrer mot EM-sluttspill med seier mot Danmark i Parken i morgen kveld.

Kampen vises direkte på Canal+.

- Vi er strålende fornøyd med at vi har kampen, det er klart. Vi er opptatt av å gi et best mulig tilbud til våre kunder, sier Kenneth Fredheim, Canal+-kommentator og sportssjef, til Dagbladet

Betal-tv Skal du se landskampen Fredheim omtaler som «en av de en av de aller største» TV-kanalen har sendt noensinne, må du betale for moroa.

Canal+ sikret seg rettighetene til nøkkelmatchen i København allerede i fjor høst og har kapret ytterligere fotballrettigheter siden.

KOMMENTATOR: Kenneth Fredheim skal lose TV-seerne gjennom kanskje den største landskampen i Canal+-historien. Foto: Canal+
KOMMENTATOR: Kenneth Fredheim skal lose TV-seerne gjennom kanskje den største landskampen i Canal+-historien. Foto: Canal+ Vis mer

Det er ikke noe nytt at landskamper havner på betal-tv, også møtene med Island, Kypros, Kroatia og Polen har vært kommentert av Canal+-sportssjef Kenneth Fredheim det siste året.

Men i motsetning til tidligere år slipper du nå å binde deg til en betal-tv-kanal i et helt år.

Si opp etter én eller to måneder Skal du se Danmark-Norge på Canal+ kan du med få unntak si opp ditt abonnement etter bare en måned. Det bekreftes av en ringerunde Dagbladet har gjort til en rekke kabel- og satelitt-TV-selskap.

- Vi har gått bort fra lang bindingstid, vi ønsker større fleksibilitet for våre kunder, sier Get-direktør Øyvind Husby til Dagbladet.

Hans kabelselskap forventer økt interesse fra kunder som skaffer seg Canal+ Sport eller en annen Canal+-pakke bare for «Slaget om Norden».

- Med all oppmerksomheten rundt seieren på fredag kveld regner vi med stor pågang. Kundene kan ta kontakt, eller de som har PVR-dekoder kan bestille via fjernkontrollen, sier Husby.

Han henviser til Gets nettside for kampanjetilbud, men bekrefter én måneds oppsigelsestid på betal-kanalen.

- For et løpende abonnement betaler du ut måneden og neste, sier Husby.

Umiddelbar tilgang Riks-TV lover deg tilgang til bestilte kanaler innen en halvtime, men krever at du blir kunde ut måneden og de to neste.

- Det er noe vi har innført, de fleste er fornøyde med det, sier informasjonssjef Jens-Petter Gjelseth til Dagbladet.

Hos fiberselskapet Altibox kan du ved bestilling av kanalen som sender landskampen samtidig si opp.

- Du kan si at du bare vil ha den kanalen i en måned. Vi har 30 ulike partnere og det er litt forskjellig hos dem. Men det skal være enkelt å bestille, slik at kundene får tilgang umiddelbart, sier Herbjørn Tjeltveit, kommunikasjonssjef i Altibox.

SIDEKOMMENTATOR: Lars Tjærnås står for det fotballfaglige når Canal+ viser landskamp. Foto: Canal+
SIDEKOMMENTATOR: Lars Tjærnås står for det fotballfaglige når Canal+ viser landskamp. Foto: Canal+ Vis mer

Canal Digital advarer utålmodige fotballfantaster mot å vente til kampen er i gang med å bestille sin fotballpakke.

- Vi setter opp litt ekstra beredskap, så det er mulig å få aktivert dette fram til sendestart hvis du er kunde. Du kan få kontakt på telefon, web, og til og med på Facebook. Dette skal gå fort. Men erfaringsmessig er det stor pågang rett før sendestart, så bestill gjerne litt før dommeren blåser i fløyta, sier informasjonsdirektør Kenneth Tjønndal Pettersen.

Se kamp på nett Canal Digital-sjefen sier at eksisterende kunder med kabel-tv har oppsigelsestid på én måned, mens det er to for parabolkunder.

Er du parabolkunde hos Viasat kan du ikke bestille kampen.

Men du kan gå på nett og kjøpe tilgang via C Sports, Canal+ web-tv-kanal.

Canal+-sjef Fredheim har god tro på at de som tar seg råd til kampen får valuta for pengene.

- Jeg har en veldig god følelse for Norges del, med det momentet vi har med mannen som kan gå på vannet som landslagssjef, sier Fredheim.

Han tror på følgende utslag av Drillo-magi:

- Jeg har vanskelig for å se at vi taper i Parken. Det blir enten uavgjort eller så vinner vi med ett mål, sier Fredheim.