Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sportsheltenes 17. mai-feiring:

Slik feirer idrettsheltene våre dagen: - Nå smeller det!

Emil Meek koser seg med kompisene, og lover god fest.

KLARE: Emil Meek (nummer to fra venstre) feirer grunnlovsdagen med gode venner. Helt til høyre er hockeyspilleren Martin Laumann Ylven. Foto: PRIVAT
KLARE: Emil Meek (nummer to fra venstre) feirer grunnlovsdagen med gode venner. Helt til høyre er hockeyspilleren Martin Laumann Ylven. Foto: PRIVAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Endelig er dagen her. Nasjonaldagen små og store alltid ser fram til, der barnetog, is og pølser er blant høydepunktene.

Norske kjendiser har kledd seg opp til fest og moro, og norske idrettsprofiler er intet unntak.

Blant annet har UFC-kjempen Emil Meek dratt på seg finstasen og ordnet håret, og er klar for feiring av grunnlovsdagen.

- Nå smeller det! Det kommer til å ta helt av, sier Meek som er samlet med en haug av kompiser på nasjonaldagen.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo jobber til klokka 14.00 i dag, men så kommer dressen på før han tar turen til Bø.

GOD UTSIKT: «Mini» har en flott utsikt mot barne- og borgertoget. Foto: PRIVAT
GOD UTSIKT: «Mini» har en flott utsikt mot barne- og borgertoget. Foto: PRIVAT Vis mer

- Jeg skal se russetoget, min yngste datter er russ. Kake og champagne etterpå, sier Fagermo til Dagbladet.

Den tidligere fotballproffen Jan Ivar «Mini» Jakobsen har tatt plass på kona Anitas café i Byhaven, der han vil sitte hele dagen.

- Hit kommer venner og familie innom i løpet av dagen. Det er en fin plass for å se barnetog og borgertoget, sier Jakobsen til Dagbladet.

PÅ MED FINSTASEN: Dag-Eilev Fagermo fikk på seg finstasen til slutt. Foto: PRIVAT
PÅ MED FINSTASEN: Dag-Eilev Fagermo fikk på seg finstasen til slutt. Foto: PRIVAT Vis mer

- Oppladning til kamp

Selv om det er nasjonaldag er det ikke alle som har fri. Flere yrkesgrupper, for eksempel journalister, politi, sykepleiere og bartendere, må jobbe på denne flotte dagen. Men også enkelte idrettsstjerner har en litt annerledes 17. mai.

- Jeg har bunad fra Øst-Telemark. Siden vi skal trene fra 14.30 til 16.00 tar jeg den ikke på før Borgertoget klokka 17.00, forteller Larvik-spiller Karoline Dyhre Breivang til Dagbladet.

Larvik-jentene gjør seg altså klare for den andre finalen mot Vipers Kristiansand, som spilles søndag klokka 18.00. Men noen som også skal spille kamp i nærmeste framtid er Ruben Yttergård Jenssen, som til daglig spiller i nederlandske Groningen. I kveld møter de AZ.

- Vi spiller playoff mot AZ i kveld. Så nå blir det oppladning til kamp og se på bilder og snapchat fra familien i Tromsø. Jeg skal prøve å få organisert et lite tog her i Leek, men jeg har bare to norske flagg, sier Yttergård Jenssen til Dagbladet.

Han og lagkamerat Alexander Sørloth møter altså Jonas Svensson og hans AZ i kveld klokka 20.45.

- Det blir artig med tre nordmenn på banen, sier midtbanespilleren.

Fikk se barnetoget på FaceTime

Håndballstjerna Camilla Herrem flytter hjem til Norge i løpet av kort tid. Men først må hun gjøre seg ferdig i Skopje, der fire kamper gjenstår av sesongen.

- Alt er pakket og klart her, men vi har fire kamper igjen. Vi får nøklene 1. juni, så jeg bør være hjemme før den tid, skriver Herrem i en SMS til Dagbladet.

I likhet med Larvik-jentene og Yttergård Jenssen, er det trening på dagens program.

- Dagen min blir i hallen dessverre. Men jeg fikk sett barnetoget med tantebarna mine hjemme på Sola via FaceTime, hehe.

KOSER SEG MED BARNA: Kristian Kjelling legger håndball til side på 17. mai for å kose seg med barna. Her med sønnen Noah (8). Foto: PRIVAT
KOSER SEG MED BARNA: Kristian Kjelling legger håndball til side på 17. mai for å kose seg med barna. Her med sønnen Noah (8). Foto: PRIVAT Vis mer

Det er heldigvis ikke alle håndballstjerner som bruker dagen på å trene. Den tidligere landslagsstjerna Kristian Kjelling har fri, og bruker dagen på barna.

- I dag blir det tog, pølser og leker, sier Kjelling.

Potetløp med lillesøster

Den ferske europamesteren i bryting, Felix Baldauf, nyter også nasjonaldagen.

- I dag har jeg vært på frokost etterfulgt av potetløp med lillesøster som de arrangerer på skolen sin. Så blir det borgertog med bryteklubben senere, og selvfølgelig mye kake og is, sier Baldauf til Dagbladet.

Fotballspiller Marcus Pedersen har tatt turen hjem til Hamar, sammen med kjæresten Karoline Randsted og deres nyfødte datter.

FERSK EUROPAMESTER: Felix Baldauf knuste all motstand og tok EM-gull. I dag feirer han 17. mai med mye kake og is. Foto: PRIVAT
FERSK EUROPAMESTER: Felix Baldauf knuste all motstand og tok EM-gull. I dag feirer han 17. mai med mye kake og is. Foto: PRIVAT Vis mer

- 17. mai i år er vi hos familien på Hamar og koser oss med å trille barnevogn og spise god mat og is, sier Pedersen til Dagbladet.

HJEMME: Marcus Pedersen har tatt med kjæresten Karoline Randsted og deres nyfødte datter hjem til Hamar. Foto: PRIVAT
HJEMME: Marcus Pedersen har tatt med kjæresten Karoline Randsted og deres nyfødte datter hjem til Hamar. Foto: PRIVAT Vis mer