Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sergej Ustjugov og Aleksander Legkov feirer CAS-beslutningen

Slik feirer russerne frikjennelsen: - Det gode seirer over det onde

Petter Northug har kommentert bildet.

STRÅLER: Aleksander Legov og Sergej Ustjugov virker strålende fornøyd med at CAS har reversert IOCs beslutning. På Instagram poserer de to smilende sammen. Foto: Sergei Usiugov/Instagram
STRÅLER: Aleksander Legov og Sergej Ustjugov virker strålende fornøyd med at CAS har reversert IOCs beslutning. På Instagram poserer de to smilende sammen. Foto: Sergei Usiugov/Instagram Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag kom overraskelsen: CAS reverserer beslutningen fra IOC, og velger å ikke utestenge 28 av russerne som i utgangspunktet ble utestengt fra OL av IOC i desember.

Reaksjonene fra Russland har ikke latt vente på seg, og blant dem som uttrykker sin glede over CAS' avgjørelse, er den russiske langrennsløperen Sergej Ustjugov.

et bilde på Instagram poserer han smilende sammen med lagkameraten Aleksandr Legkov, mens de viser fram musklene.

- Det gode seirer alltid over det onde. Jeg er overveldet av følelser og beundrer alle som har kjempet seg gjennom alt dette. Jeg har sett hvordan de har kjempet, trent og prøvd å motivere seg selv, samtidig som sjansene for rettferdighet har smeltet bort litt og litt for hver dag, skriver Ustjugov.

Russisk TV har i dag feiret CAS-avgjørelsen med å vise femmila fra Sotsji-OL. Uten å røpe for mye, kan det avsløres at det var Legkov som gikk til topps til slutt.

- Nesten gitt opp

Verken Ustjugov eller Legkov har dopingdommer på seg, men har trolig blitt utestengt på grunn av deres deltakelse i OL i Sotsji, hvor det har blitt avdekket store regelbrudd i etterkant.

IOC har nemlig slått hardt ned på det som har vist seg å være et omfattende og statlig støttet dopingregime i Russland. Ustjugovs navn er derimot ikke nevnt i McLaren-rapporten.

På Instagram innrømmer han at det har vært en tøff prosess for han personlig.

- Jeg har vært i deres posisjon og helt ærlig har jeg nesten gitt opp. Men i dag, takket være alle sammen, har jeg innsett at man må kjempe til siste slutt, skriver Ustjugov.

Northugs kommentar

Blant dem som har kommentert Ustjugovs bilde er Petter Northug. Den norske skiprofilen nøyer seg med en kort kommentar til de russiske gutta:

- Lord!, skriver han.

Dette var Petter Northugs SMS-reaksjon til Dagbladet da det ble klart at Legov ble utestengt og han selv trolig ville få bronse. Foto: Skjermdump
Dette var Petter Northugs SMS-reaksjon til Dagbladet da det ble klart at Legov ble utestengt og han selv trolig ville få bronse. Foto: Skjermdump Vis mer

Da Legkov ble utestengt fra OL på livstid, og sto i fare for å miste OL-gullet på femmila og OL-sølvet fra stafetten, hadde Northug en annen reaksjon. I en SMS til Dagbladet den gangen svarte han med fem latter-smileys, og på spørsmål om mulighetene for at han selv ble rykket opp til en bronsemedalje, hintet Northug om kakefeiring.

Northug hadde en periode et treningssamarbeid med Legkov, og også Ustjugov har tidligere uttrykt sin beundring for nordmannen.

- Northug er kongen av langrenn. Sundby er den beste akkurat nå, men historisk sett slår ingen Northug. Han er en legende og er fortsatt kongen, sa Ustjugov til Dagbladet for ett år siden.

- Uoversiktlig suppe

Det har vært mye fram og tilbake i saken rundt Russlands utestengelse, og det har vært vanskelig å holde oversikten. Til Dagbladet beskriver TV2s dopingekspert, Mads Kaggestad, det hele som et komplett kaos.

- Det hele har blitt en eneste stor uoversiktlig suppe. Det er kaos for alle involverte, og alle som ser utenfra og inn. Det viser igjen at idretten er maktesløs så lenge det ikke er tilstrekkelige juridiske bevis, noe det ikke er i denne saken.

- Det russiske antidopingsystemet, eller fraværet av det viser hvor lett det er å lure systemet. Russerne vinner uansett, sier han.

Per dags dato er ikke de aktuelle russerne som anket til CAS lenger utestengt fra OL, men de er heller ikke invitert av IOC. Russerne vil trolig fortsette å kjempe for OL-plass, men IOC virker å stå på sitt.

- Det er selvfølgelig bra at IOC står på sitt her. Samtidig skal man være forsiktig med å undergrave CAS, som er det øverste juridiske organet i idretten, mener Kaggestad.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!