BLOD PÅ TANN: Iført en blå parykk og plastret i fjeset feiret Pablo Zabaleta sammen med lagkameratene etter at Nederland ble slått 4-2 på straffespark i natt. Nå venter Tyskland i finalen på søndag. Foto: EPA/DIEGO AZUBEL / NTB SCANPIX
BLOD PÅ TANN: Iført en blå parykk og plastret i fjeset feiret Pablo Zabaleta sammen med lagkameratene etter at Nederland ble slått 4-2 på straffespark i natt. Nå venter Tyskland i finalen på søndag. Foto: EPA/DIEGO AZUBEL / NTB SCANPIXVis mer

Slik feiret Manchester City-stjerna etter å ha tatt seg til VM-finale

Plaster og parykk.

Få med deg alt fra Brasil i VM direkte

(Dagbladet): Pablo Zabaleta er ikke kjent for å holde følelsene tilbake verken på eller utenfor banen. Det kunne man også se klart og tydelig på feiringen etter at hans Argentina i går tok seg til sin første VM-finale siden 1990.

Iført en blå parykk jublet han sammen med resten av lagkameratene, men det var ikke den eneste hodepryden Manchester City-backen fikk i natt.

Stygg smell 29-åringen fikk nemlig også et særdeles ublidt møte med skulderen til Dirk Kuyt i den andre omgangen.

Det så ikke ut til at den tidligere Liverpool-spilleren hadde onde hensikter i duellen, men resultatet ble likevel at den nybakte Premier League-mesteren ble liggende nede for telling mens blodet rant fra munnen.

Etter litt kjapp lapping var han derimot på beina igjen, og kunne se Lionel Messi, Ezequiel Garay, Sergio Aguero og Maxi Rodriguez score fra elleve meter.

Deretter ble det som nevnt feiring, og i tillegg tid til et lite selvportrett fra sosiale medier i garderoben.

Fire «smultringer» Før turneringen var det mange som tvilte på at Argentina skulle klare å ta seg til en finale, og mye av grunnen til det var den bakre fireren.

SMELL: Zabaleta fikk bryne seg på Dirk Kuyt, men var kjapt oppe igjen og hjalp Argentina til å holde nullen for fjerde gang i mesterskapet. Foto: AP Photo/Frank Augstein/NTB Scanpix
SMELL: Zabaleta fikk bryne seg på Dirk Kuyt, men var kjapt oppe igjen og hjalp Argentina til å holde nullen for fjerde gang i mesterskapet. Foto: AP Photo/Frank Augstein/NTB Scanpix Vis mer

Men forsvarslinja til argentinerne har gjort skam på skeptikerne, og holdt i går nullen for fjerde gang på seks kamper. De har ikke sluppet inn mål siden Nigeria ble slått 3-2 i gruppespillet.

Nå venter Tyskland i finalen på søndag - et Tyskland som tydelig er i scoringsform.

Så gjenstår det å se om Zabaleta og de andre i de bakre linjene klarer å gjenta bragden, og gå gjennom samtlige sluttspillkamper uten et baklengsmål.

Få med deg alt fra Brasil i VM direkte