MÅL: Stefan Johansen feirer 2-0-scoringa med Stjarnan i Champions League-kvaliken.

Foto: Reuters / Jason Cairnduff
Livepic
EDITORIAL USE ONLY.
MÅL: Stefan Johansen feirer 2-0-scoringa med Stjarnan i Champions League-kvaliken. Foto: Reuters / Jason Cairnduff Livepic EDITORIAL USE ONLY.Vis mer

Slik feiret Stefan Johansen scoring i Celtic-seier

Scoring og assist.

• Celtic - Stjarnan 2-0

(Dagbladet): Celtic og manager Ronny Deila fikk en fin start på Champions League-kvalifiseringen med 2-0-seier mot Stjarnan fra Island.

- 2-0 er et godt resultat, men jeg håpet vi kunne avgjøre det. Vi kunne scoret flere, men var ikke effektive nok, sier Celtic-maanger Ronny Deila, ifølge Celtic FC på Twitter.

Og Deila kan takke Stefan Johansen som virkelig viste seg fram med scoring og målgivende pasning.

Celtic har dermed fått en lovende start på kvaliken som i fjor endte med fiasko. Forrige sesong røk Celtic ut mot Maribor etter 0-1-tap hjemme (1-2 sammenlagt) og laget ble buet av banen.

Men i år er det nye muligheter.

Første sendte Dedryk Boyata Celtic i ledelsen etter 44 minutter. Scoringa kom etter et perfekt innlegg fra Johansen på bakre stolpe, og Boyata headet inn 1-0.

Så var det Johansen selv som doblet til 2-0 etter 63 minutter.

Etter 76 minutter ble Johansen lagt i bakken av en Stjarnan-forsvarer og dommeren pekte på straffemerket. 24-åringen ønsket å ta straffen selv, men Leigh Griffiths «kranglet» seg til å ta den, ifølge NTB.

Spissen traff bra, men Nielsen reddet straffen mesterlig.

- Det burde ikke ha vært noen debatt om hvem som skulle ta straffesparket. Leigh Griffiths er vår mann på straffespark. Forhåpentlig er det siste gang at vi ser dette. Det burde ikke være noen tvil om hvem skal skyte, fastslo Deila med et stikk til sin egen landsmann.

Flere mål ble det ikke på Celtic Park og Deilas menn kan reise til Island med et godt utgangspunkt.

Returkampen spilles på Island onsdag i neste uke.

Dette er 2. kvalifiseringsrunde til Champions League. Vinneren går videre til 3. runde, før en eventuell playoff. Så kommer gruppespillet.