MILLIONGLIS: Alexander Kristoff skal på en rimelig enkel måte ha forhandlet seg til den første millionkontrakten i Katjusja før 2012-sesongen. Nå røper nordmannen at beløpet kommer til å øke ved neste signering. Foto: EPA/NICOLAS BOUVY
MILLIONGLIS: Alexander Kristoff skal på en rimelig enkel måte ha forhandlet seg til den første millionkontrakten i Katjusja før 2012-sesongen. Nå røper nordmannen at beløpet kommer til å øke ved neste signering. Foto: EPA/NICOLAS BOUVYVis mer

Slik fikset Kristoff millionkontrakt på egenhånd

- Jeg visste ikke hva jeg dreiv med.

SAINT-GAUDENS (PROCYCLING.NO):
Foran 2012-sesongen ble ikke Alexander Kristoff tilbudt ny kontrakt i BMC. Da kom først Lotto på banen, før hans nåværende lag Katjusja hev seg inn i kampen om nordmannens signatur.

Procycling.no kan nå avsløre at forhandlingene gikk lettere enn hva Kristoff hadde håpet på. 27-åringen slang ut et lønnsforslag som skal ha vært langt bedre enn tilbudet fra Lotto. Et tilbud som ganske enkelt ble godtatt i Katjusja.

- Jeg hadde ikke noe manager på den tiden, så jeg visste ikke helt hva jeg drev på med, sier Kristoff på vei til innskrivingen på den 17. etappen i årets tour.

Procycling.no vet at Kristoffs lønnsforslag til Katjuasja var på rundt én million kroner.

- Det har jeg egentlig ingen kommentar til, svarer Kristoff om påstanden.

Les også: - Kristoffs markedsverdi er mer enn doblet

Kjøpte hus dagen før touren Etter at millionkontrakten med Katjusja ble signert, har Kristoff tjent gode penger de siste årene. Det har resultert i nytt hus utenfor Stavanger.

- Jeg kjøpte det faktisk dagen før Tour de France. Vi overtar det i november, forteller nordmannen, i stekende fransk sol omservmet av norske fans.

Men før familien Kristoff/Kommedal starter på et omfattende oppussingsprosjekt i det nye redet, skal paret gifte seg.

- Det er mye som skjer i år, kanskje litt for mye, smiler Kristoff, som henter inspirasjon til drømmehuset via Instagram.

- Jeg følger litt designgreier der, flirer han.

Tror på enda bedre kontrakt Etter årets suksess-sesong, er Kristoff et hett navn på overgangmarkedet. Katjuasja er klare på at de ønsker nordmannen med videre, og signaliserte dette i går med å signere Krisoffs treningskompis, Sven Erik Bystrøm.

Kristoff selv mener hans markedsverdi er mer enn doblet, og tror nå på en enda fetere kontrakt.

- Jeg fikk en bra kontrakt da jeg signerte første gang, men den blir nok enda bedre nå, sier han.

Det kan han kanskje trenge nå som det legges mye penger i bryllup og husdrøm.

- Jeg får sette manageren min på saken til å ordne en ny kontrakt, ler han.

(Artikkelen er levert av sykkelnettstedet, procycling.no)

BMC: I 2009 signerte Kristoff for amerikanske BMC. Etter å ikke ha innfridd forventningene til laget, fikk ikke nordmannen fornyet tillit. Det synes neppe Kristoff dårlig om i dag. Foto: Morten Holm / SCANPIX
BMC: I 2009 signerte Kristoff for amerikanske BMC. Etter å ikke ha innfridd forventningene til laget, fikk ikke nordmannen fornyet tillit. Det synes neppe Kristoff dårlig om i dag. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer