Slik filmer du som Barca- og Real-stjernene

Norsk trio har laget instruksjonsvideo.

(Dagbladet): Selv de mest hardbarkede filmerne innen internasjonal fotball må ha latt seg imponere av gårsdagens oppvisning i teaterkunst på Santiago Bernabeu.

Både spillere på Real Madrid og Barcelona leverte prestasjoner man sjelden ser på en fotballbane.

Best av de beste var kanskje Daniel Alves. Barcelona-backen kastet seg i bakken, skrek av smerte og rullet rundt. Før han ble båret av banen på båre.

Prestasjonen ble belønnet med selve storeslemmen: Rødt kort til Real Madrids defensive anker Pepe.

Heller ikke Angel Di Maria, Busquets og David Villa var ueffene i sine forsøk på å få motspillerne utvist, men uten samme suksess som Alves.

Filming er som kjent en kunst, og det har tre norske Kongsberg-gutter tatt på alvor. Espen Baklid, Vebjørn Buen og Håkon Holthe er WoopaTV og har laget en instruksjonsvideo som viser hvordan man utfører kjente filmernes forskjellige triks. Guttas over ett år gamle video (se øverst i saken) gikk i dag igjen som en farsott over nettet, i forbindelse med gårsdagens prestasjoner fra Real Madrid og Barcelona.

De tre kameratene så gårsdagens kamp sammen og lot seg imponere.

MESTERLIGAEN: Daniel Alves befinner seg i selveste mesterligaen blant filmerne. Her stabiliserer han høyrebeinet og hindrer det i å brekke ytterligere opp etter at Pepe aldri traff ham. Legg også merke til innlevelsen. Foto: AP Photo/Andres Kudacki/Scanpix
MESTERLIGAEN: Daniel Alves befinner seg i selveste mesterligaen blant filmerne. Her stabiliserer han høyrebeinet og hindrer det i å brekke ytterligere opp etter at Pepe aldri traff ham. Legg også merke til innlevelsen. Foto: AP Photo/Andres Kudacki/Scanpix Vis mer

- Det var ganske jevnt mellom lagene. Men Alves' filming er klassisk. Hadde han rullet rundt litt mindre, ville det bare blitt gult kort, men han fortsatte og skaffet Pepe rødt, sier Vebjørn Buen.

Vi skylder å gjøre oppmerksom på at guttenes video ble laget for å avkle filmerne og at filming er det verste Kongsberg-gjengen vet på en fotballbane. Det var ikke stille under gårsdagens kamp mellom de spanske gigantene.

- Det blir høylytt når vi ser noe virkelig juks, sier Buen

- Gårsdagens kamp tvinger vel fram en oppdatering av instruksjonsvideoen deres?

- Vi har planer om å oppdatere. Ikke minst med Sergio Busquets og Dani Alves i går. Men skal jeg trekke fram noen, må det bli Giorgos Karagounis fra Panathinaikos, sier Buen.

Etter å ha konferert med Youtube, kan vi slå fast at Karagounis absolutt forsvarer tittelen som en av de fremste filmerne i internasjonal fotball.

FJORÅRETS MESTER: Sergio Busquets faller om etter at Inters Thiago Motta knapt var nær ham. Busquets ble liggende nede og vri seg - men gløttet fram mellom fingrene og fikk med seg at Motta fikk rødt kort i fjorårets Champions League. Foto: AP Photo/Victor R. Caivano/Scanpix
FJORÅRETS MESTER: Sergio Busquets faller om etter at Inters Thiago Motta knapt var nær ham. Busquets ble liggende nede og vri seg - men gløttet fram mellom fingrene og fikk med seg at Motta fikk rødt kort i fjorårets Champions League. Foto: AP Photo/Victor R. Caivano/Scanpix Vis mer