VIL GI DEG EN GOD VM-OPPLEVELSE: Dagbladet satser tungt under vinterens VM på ski i Val di Fiemme i Italia. Her er noen av de som skal bidra. Fra venstre: Esten O Sæther, Eugene Brandal Laran, Jens Kløvrud, Diana Badi, Gunnhild Toldnes, Sondre Husby, Hildegunn Soldal, Morten Holthe og Endre Vellene. Foto: Hans A Vedlog / Dagbladet
VIL GI DEG EN GOD VM-OPPLEVELSE: Dagbladet satser tungt under vinterens VM på ski i Val di Fiemme i Italia. Her er noen av de som skal bidra. Fra venstre: Esten O Sæther, Eugene Brandal Laran, Jens Kløvrud, Diana Badi, Gunnhild Toldnes, Sondre Husby, Hildegunn Soldal, Morten Holthe og Endre Vellene. Foto: Hans A Vedlog / DagbladetVis mer

Slik følger du VM med Dagbladet

Nett-TV, live-chat og app er noe av det Dagbladet tilbyr under ski-VM.

- Mesterskapet i Val di Fiemme blir et glimt inn i det som venter oss i årene framover. Nå kan leserne følge oss på alle plattformer, sier sportssjef i Dagbladet, Jens Olav Kløvrud.
- Vi har et stort team med bred erfaring på plass i Italia. Sammen med hjemmeredkasjonen skal vi sørge for at leserne kan kose seg med Dagbladet, sier Kløvrud under siste forberedelser i redaksjonens tv-studio.

VM-studio fra i dag Allerede i dag kan du se DBTVs første VM-sending. Programleder Gunnhild Toldnes gleder seg til å få besøk i Dagbladets splitter nye studio.

- Vi har mange spennende gjester på blokka. Uten å nevne navn, kan jeg avsløre at det blir både idrettsutøvere, eksperter, TV-personligheter og minst én forfatter, forteller hun.

Løst og ledig Hver dag under ski-VM i Val di Fiemme skal Toldnes og resten av gjengen ha to sendinger. Én som spilles inn om morgenen og én livesending i forbindelse med den største øvelsen hver dag. Programlederen lover både seriøsitet og humor.

- Esten O. Sæther stiller som ekspert under hele VM, og sørger for en faglig grunnmur. Men vi skal ha en løs og ledig tone i studio, altså, bedyrer Toldnes.

Utnytter nett-TV-konseptet Peder Ottosen er sjef for DBTV. Han er ikke tvil om at Toldnes er rett person til jobben.

- Gunnhild er en strålende programleder, noe hun viste i Fotballfeber og Stang Inn. Hun har sportslig kompetanse og en god utstråling, i tillegg til å være en god intervjuer.

- Hvorfor denne storsatsingen på ski-VM?

- Ski-VM er en begivenhet Dagbladets lesere er opptatt av. Målet med VM-feber er å gi en bred dekning av det sportslige, kombinert med interessante gjester. Vi ønsker å utnytte nett-TV-konseptet til det fulle. Derfor vil seerne få muligheten til å chatte med Dagbladets journalister under livesendinga, og på den måten kunne påvirke innholdet, forteller Ottosen.

Ingen kubjeller Det er ikke bare på nett-TV Dagbladet ønsker å gi leserne best mulig opplevelser. Også på mobiltelefon gjelder det å henge med i tiden, skal vi tro Eugene Brandal Larsen. Han er redaksjonssjef for mobilutgaven av db.no, og kan stolt presentere Dagbladets første app til et idrettsarrangement noen sinne.

- Med denne appen slipper brukeren kubjeller og vuvuzelaer. Du får akkurat det du trenger, uten noe ekstra fiksfakseri. Appen er enkel og oversiktelig, men likevel informativ nok til at nerdene har nytte av den.

Stolt av appen Hildegunn Soldal er teknologi- og utviklingsredaktør i Dagbladet. Hun er stolt av appen og den nye løsningen på VM-sidene.

- Vi har fått på plass en såkalt responsiv løsning på VM-sidene. Dermed får du det samme innholdet uansett hva slags enhet du bruker, sier Soldal.

Responsiv løsning betyr at nettsiden tilpasser størrelsen til skjermen den vises på. I stedet for én side for PC, én for nettbrett og én for mobil, kan alle enhetene bruke samme nettside. Det gjør at det åpner seg nye muligheter.

- Først og fremst blir det mer brukervennlig, men det er ikke til å legge skjul på at dette er en smakebit på fremtiden, sier Soldal.

VM-APP: Slik ser Dagbladets nye VM-app ut.
VM-APP: Slik ser Dagbladets nye VM-app ut. Vis mer