Slik forbereder russerne seg til OL i Sotsji

Har gjennomført en rekke antiterror-operasjoner. Samtidig har USA sendt to krigsskip til Svartehavet.

MANGE OPERASJONER: Russiske spesialstyrker har den siste tida gjennomført en rekke operasjoner. Her skyter en spesialsoldat mot militante islamister i utkanten av provinshovedstaden Makhatsjkala i Dagestan 18. januar. Foto: AP Photo/NewsTeam/NTB Scanpix
MANGE OPERASJONER: Russiske spesialstyrker har den siste tida gjennomført en rekke operasjoner. Her skyter en spesialsoldat mot militante islamister i utkanten av provinshovedstaden Makhatsjkala i Dagestan 18. januar. Foto: AP Photo/NewsTeam/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Russiske spesialstyrker har den siste måneden gjennomført en rekke anti-terror-operasjoner i Nord-Kaukasus for å sørge for at terrortruslene mot vinterlekene i Sotsji ikke blir en realitet.

I tillegg ble det tirsdag denne uka slått terroralarm i OL-byen etter at en «svart enke» hadde blitt obsververt i byen. Den svarte enka er identifisert som Ruzana Ibragimova, og er enke etter en mann som er drept av russiske sikkerhetsstyrker.

- Sotsji er det ultimate mål for islamistene. Terroren i Volgograd var antakelig bare begynnelsen, sier elitesoldaten og obersten Mikhailov til Der Spiegel.

Putins prestisjeprosjekt Han er en del av en elitegruppe i russiske FSB (KGBs arvtaker). Han var på jobb da terrorister tok kontroll over Dubrovka-teateret i Moskva i 2002, og sier at noe liknende aldri kommer til å skje igjen.

- Mine kollegaer gjør alt de kan for å forhindre en lignende tragedie. Det ville vært en katastrofe for hele landet, sier han.

OL i Sotsji er det store prestisjeprosjektet til Russlands president Vladimir Putin. Mer enn 50 milliarder dollar - mye mer enn noe annet OL har det kostet - har det kostet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer