Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik foregår OL-avstemningen

Fredag skal Den internasjonale olympiske komité velge vertsby for sommerlekene i 2008.

De 122 IOK-medlemmene har én stemme hver. De skal velge mellom Beijing, Istanbul, Osaka, Paris og Toronto. Medlemmer fra land med en søkerkandidat kan ikke delta i avstemningen.

Vinnerbyen er den som får et rent flertall av stemmene fra IOK-medlemmene. Dersom dette ikke skjer i første runde, elimineres søkerbyen som fikk færrest stemmer og man fortsetter med de fire gjenværende. Slik fortsetter prosessen til man har kåret en vinner. Dersom kandidatene får like mange stemmer, er presidentens stemme avgjørende.

For første gang i IOKs historie skal avstemningen foregå elektronisk. Den kan følges live på internett via www.moscow2001.olympic.org. Avstemningen er ventet å begynne klokken 15.45 (norsk tid) fredag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling