Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik forklarer Bø absurd avføringsmelding: - Måtte kvitte meg med løpet

Hadde en dårlig dag.

KLAR FOR Å SLÅ TILBAKE: Johannes Thingnes Bø var Norges beste skiskytter forrige sesong, men gikk bare inn til en 19. plass onsdag. Etterpå kom han med en relativt spesiell melding på Twitter. Her er 22-åringen i et intervju. Foto: Christine Olsson / TT / NTB Scanpix
KLAR FOR Å SLÅ TILBAKE: Johannes Thingnes Bø var Norges beste skiskytter forrige sesong, men gikk bare inn til en 19. plass onsdag. Etterpå kom han med en relativt spesiell melding på Twitter. Her er 22-åringen i et intervju. Foto: Christine Olsson / TT / NTB Scanpix Vis mer

ÖSTERSUND (Dagbladet): Ole Einar Bjørndalen (41) gikk et superrenn og knuste alle i den individuelle verdenscupåpningen i Sverige onsdag.

Den levende legenden skjøt fullt, og vant med god margin ned til henholdsvis tyske Simon Schempp og russiske Aleksej Volkov på andre- og tredjeplass.

Det ikke så mange fikk med seg på grunn av Bjørndalens fantastiske triumf, hans første i verdenscupen på nesten fire år, var at også flere av de andre norske gutta gikk en god 20-kilometer. Emil Hegle Svendsen kom på fjerdeplass, Lars Helge Birkeland ble nummer ni og Henrik L'Abee-Lund gikk inn til 11. plass.

Verre var det imidlertid med brødrene Bø.

Ingen god Bø-dag Storebror Tarjei, som egentlig virker å være i superslag, ble bare nummer 22, mens Johannes, som var Norges beste skiskytter forrige sesong, havnet på en 19. plass.

Det var lillebror Bø alt annet enn fornøyd med.

- Det var et veldig dårlig løp. Det var bra Ole Einar vant, for da slapp jeg å sutre så lenge over mitt løp. Da kunne jeg glede meg over hans løp isteden, sier Johannes Thingnes Bø til Dagbladet.

- Jeg tror det rett og slett handlet om veldig dårlig dagsform. Det fungerte mye bedre på mixed-stafetten søndag, og formen forsvinner jo ikke av seg selv på to dager, så det var bare en dårlig dag på jobb, legger han til.

«Eter heller bæsj» 22-åringen satte sin egen prestasjon i perspektiv på Twitter etter løpet onsdag. Da skrev han nemlig dette:

«Ete heller bæsj isteden for å gå et ræva renn til... Men stor applaus til dagens mann: Ole Einar Bjørndalen, kongen av skiskyting».

Da Dagbladet spør om tweeten, svarer Thingnes Bø med et glis.

- Jeg måtte kvitte meg med det dårlige løpet, og det var min måte å gjøre det på. Det er så utrolig kjedelig å gå dårlige løp, herlighet. Men heldigvis vant Ole, så det hjalp. Jeg lå en time på gulvet på soverommet og sutra litt onsdag kveld, men det var det, sier han.


- Det er nok en del andre som driver med skiskyting som drømmer om en 19. plass, mens jeg sutrer som en unge. Det sier kanskje litt om ambisjonsnivået mitt. Det er ikke der jeg ønsker å ligge. Heldigvis slo jeg i hvert fall Tarjei, sier han.

Analysehjelp - Gjør det dårlige løpet deg ekstra skjerpa før sprinten lørdag og jaktstarten søndag?

- Ja, det tror jeg. Samtidig var det et greit løp på standplass onsdag. Det fysiske var bare ikke helt med. Hvis det blir sånn i hvert løp før jul, ligger jeg tynt an.

Heller ikke storebror Tarjei var spesielt høyt oppe onsdag kveld. Håpet er at analysen av løpet som ga en 22. plass skal sørge for en bedre prestasjon lørdag og søndag.

- Jeg har gått gjennom løpet og tenkt på hver skyting og hvordan det gikk i løypa - hva som var bra og hva som ikke var det. Det var egentlig ganske mye bra, men det så bare ikke sånn ut på resultatlista. Jeg ble avkledd, men det ble en franskmann (Martin Fourcade, journ.anm) på plassen foran meg også. Det er nok flere enn meg som revansjesugne før sprinten, sier han til Dagbladet.

Tarjei Bø ser nå til kongen selv, Ole Einar Bjørndalen, for inspirasjon.

- Alle vet at en 20-kilometer er en skytekonkurranse, og jeg ble kanskje litt for hissig på grøten på et par av skyteseriene. Du så Ole Einar, som sto og kjempa og kjempa i vinden. Da jeg så ham på siste skyting forsto jeg at jeg hadde hatt litt feil fokus inn i konkurransen. Han skulle han ned de blinkene, mens jeg kjempa nok ikke hardt nok, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media