Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik forklarer Cardiff-treneren Dæhli-salget

- Hadde ikke hjertet i klubben.

LITE SPILLETID: Cardiff-trener Russell Slade forklarer Dæhli-salget med at han ikke hadde hjertet i klubben, og at han heller ikke fikk nok spilletid i klubben. Han syns overgangen gir Dæhli en fin mulighet til å komme seg videre. Foto: David Rawcliffe/Propaganda / NTB scanpix
LITE SPILLETID: Cardiff-trener Russell Slade forklarer Dæhli-salget med at han ikke hadde hjertet i klubben, og at han heller ikke fikk nok spilletid i klubben. Han syns overgangen gir Dæhli en fin mulighet til å komme seg videre. Foto: David Rawcliffe/Propaganda / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Mandag kunngjorde Cardiff City at de hadde solgt Mats Møller Dæhli (19) til den tyske tabelljumboen Freiburg for i overkant av 23 millioner kroner.

Julaften åpnet Cardiff-trener Russel Slade seg om hvorfor han følte han måtte selge nordmannen.

- Mats var ute etter å forlate klubben. Vi har hatt hans rådgivere her, og jeg snakket med dem. Hjertet hans var sannsynligvis ikke hos oss, og det er en faktor som er veldig viktig for meg, sier Slade til Wales Online.

Beste for alle Cardiff-treneren er enig med både Dæhli og landslagsledelsen i at det norske stortalentet ikke fikk nok spilleitid i Cardiff. Derfor var det heller ingen vanskelig beslutning å la Dæhli gå.

- Han ville forlate oss, og vi fant en mulighet for ham. Han spilte ikke nok minutter for oss uansett, og det var en fin mulighet for ham til å komme seg videre, sier Slade.

Videre forteller han at klubben er på jakt etter nye signeringer i januar.

- Januarvinduet er viktig for oss, og det kommer til å gå spillere både inn og ut, sier Cardiff-bossen.

Måtte vekk Selv om Dæhlis klubbvalg har vært diskutert (Freiburg ligger sist i Bundesliga) har de fleste vært enige om at det var viktig at Dæhli kom seg vekk fra Cardiff.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo var fornøyd med at Dæhli kom seg til en klubb der han sannsynligvis får spille.

- Bundesliga har vist seg å være en god arena for norske spillere. Jeg har vært orientert om Mats og Freiburg underveis, og er godt fornøyd med at det er i orden nå. Mats virket veldig fornøyd selv, sier landslagssjefen.

Også mannen som hentet Dæhli til Cardiff, Ole Gunnar Solskjær, er svært glad for at Cardiff-marerittet er over for unggutten.

Selv sier Dæhli at han er fornøyd med å komme til Bundesliga og Freiburg.

Det var en fantastisk stemning på stadion. Jeg har allerede hatt gode samtaler med noen nye kolleger, og kan ikke vente med å begynne å trene i januar, sa Dæhli til den tyske klubbens hjemmeside.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media