Slik forklarer de dramaet

Dømmingen i fokus i storkampen mellom Vålerenga og Rosenborg.

UENIGE: Rosenborg-spillerne ville ha straffe. Dommer Sigurd Smehus Kringstad dømmer frispark mot. Foto: Terje Bendiksby / NTB
UENIGE: Rosenborg-spillerne ville ha straffe. Dommer Sigurd Smehus Kringstad dømmer frispark mot. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert

INTILITY ARENA (Dagbladet): Rosenborg-trener Åge Hareide var forbanna underveis i tapet mot Vålerenga. Flere ganger denne høsten har han vært misfornøyd med dommerne, og la igjen ingenting imellom:

- Jeg er så lei av norske dommere, tordnet Hareide i pausen.

I sluttsekundene oppsto enorm dramatikk da Rosenborg plutselig fikk ballen i mål. Dommer Sigurd Smehus Kringstad blåste frispark mot Rosenborg og Erlend Dahl Reitan. Bak blir også Even Hovland tatt av en Vålerenga-spiller.

Avgjørelsen skapte store protester hos Rosenborg-spillerne og på sidelinja. Men etter kampen oppklarer Kringstad hva han tenkte:

- Det jeg ser, er at det er et frispark utover. Jeg har ikke fått se akkurat den situasjonen på nytt, men jeg har en anelse om at situasjonen etter (Hovland-situasjonen, red.anm.) er et straffespark, ja. Jeg har ingen problemer med å si det, men den situasjonen jeg blåser på skjer før, og det er det jeg blåser på, sier Kringstad i pressesonen etter kampen.

Tok en prat med dommeren

Hareide tok seg også en prat med Kringstad etter kampen.

- Det er lett å blåse utover der, og han blåser på Reitan, mens Hovland blir overfalt samtidig. Han sier det skjedde først, og da kan vi ikke gjøre noe med det, sier Hareide til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer