Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik forklarer de tilskuer-fiaskoen

Det er langt ifra fulle tribuner og folkefest på VM-stadion i friidrett i Doha. Arrangøren gir sene finaletidspunktet skylden for det labre oppmøtet.

STILLE: Knapt noen fikk med seg at Shelly-Ann Fraser-Pryce cant kvinnenes 100 meter fra tribuneplass. Foto: NTB Scanpix
STILLE: Knapt noen fikk med seg at Shelly-Ann Fraser-Pryce cant kvinnenes 100 meter fra tribuneplass. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Færre enn 2000 tilskuere var til stede på kvinnenes 100-meterfinale søndag kveld. Med en opprinnelig stadionkapasitet på 40.000 tilskuere har arrangørene fått mye kritikk for antallet fremmøtte.

- Oppfordringen vi møter med å ha et konkurranseprogram som er innrettet etter globale TV-seertall gjør at noen finaler starter sent på kvelden, sier en talsperson i en pressemelding ifølge nyhetsbyrået DPA.

Videre peker arrangørene på starten på arbeidsuken bidro til lave tilskuertall søndag kveld.

At elleve land, hvorav mange naboland, har boikottet mesterskapet og Qatar politisk, gjør billettsalget enda vanskeligere, mener arrangørene.

IKKE DISKET: Jakob Ingebrigtsen jubler etter at det ble klart at han likevel får løpe finalen i 5000-meter. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Nordmann raser

Svein Arne Hansen er president i Det europeiske friidrettsforbundet og mener oppmøtet i Doha er en skandale.

- Det er det første jeg skal ta opp. Jeg vet ikke hva som har skjedd, men det var ikke dette vi ble garantert før mesterskapet. Kanskje ikke at det skulle være stappfullt, men nok til at det ikke er pinlig å se på, sier Hansen til VG.

Hansen sitter også i styret til Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media