5000-meter finalen

Slik forklarer Filip sprekken

Filip Ingebrigtsen viste lenge styrke under kveldens VM-finale. Så sa det stopp.

SKUFFET: Filip Ingebregtsen er tydelig skuffet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO/DOHA(Dagbladet): Det så veldig bra ut for både Jakob og Filip Ingebrigtsen da bare en liten runde gjensto av VM-finalen på 5000 meter i Doha i kveld.

Men så, med rundt 500 meter igjen stoppet Filip helt opp.

Slik forklarer han hva som skjedde:

- Jeg vet ikke. Det var skikkelig skuffende, og jeg hadde håpt mer enn det der. Jeg følte meg sykt bra underveis, og jeg var spent på hvpordan den 5000 meteren satt i beina, men det gikk veldig bra, sier Filip til Dagbladet. Han forklarer slutten slik:

- Jeg fikk krampe og sting med 400-500 meter igjen, og så ble det veldig mykt underveis, og til slutt måtte jeg bare slå av. Jeg fikk ikke puste skikkelig, og det er skikkelig surt, sier han.

Han presiserer at det ikke er noen alvorlige problemer med han eller Jakob inn mot 1500 meteren, der begge stiller fra start.

- Det er ikke så alvorlig, men er veldig surt. Det ble et antiklimaks. Vi hadde håpet på mer enn dette, sier Filip videre til NRK.

- Stivner

Han forteller at løpet ble som de hadde ventet på forhånd.

- Det ble som vi hadde trodd, de kjørte raskt. Vi tok de første 3-4000 meterne jevnt. Det er mye pusting. Her og nå er det ekstremt surt. Du ternger oksygen når du skal løpe den farta der, det stivner rett og slett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.