SUKSESS: Didier Deschamps´ Frankrike har sett sterke ut så langt i VM. Her under dagens trening på Maracana, hvor de blå møter Tyskland i morgen. Foto: REUTERS / Charles Platiau / NTB Scanpix
SUKSESS: Didier Deschamps´ Frankrike har sett sterke ut så langt i VM. Her under dagens trening på Maracana, hvor de blå møter Tyskland i morgen. Foto: REUTERS / Charles Platiau / NTB ScanpixVis mer

Slik forklarer Frankrike-sjefen den utrolige forvandlingen

- Vi måtte dra i samme retning.

RIO DE JANEIRO (Dagbladet): Under VM i Sør-Afrika for fire år siden endte det franske laget som en skamplett på et ellers stolt fotballand.

Etter interne stridigheter, streik og elendig innsats på gresseteppet, fikk Raymond Domenech sparken for laget som røk ut allerede i gruppespillet.

Etterpå fikk Laurent Blanc prøve seg som sjef for «Les Bleus», men det er under Didier Deschamps at Frankrike igjen er blitt et lag å regne med.

- Måtte stå samlet Lagkapteinen fra VM i 1998 forklarer den massive fremgangen til det unge og spennende laget slik:

- Vi har gode spillere fra klubber på aller høyeste nivå, men framgangen handler om at vi måtte gjøre ting samlet. Vi måtte finne ut hvordan vi, som gruppe, skulle dra i samme retning. Det handler om oppgave og ansvar. Og under VM har vi fått en fantastisk lagfølelse også. Det er veldig viktig i et stort mesterskap som dette, sier Deschamps på dagens pressekonferanse, før morgendagens kvartfinalemøte med Tyskland på Maracana.

Franskmennene trente i en drøy time på VMs finalearena i ettermiddag, lokal tid.

Dagbladet var tilstede mens laget gjennomførte enkle balløvelser de første delen av treningen, men ble i likhet med resten av pressen bedt om å forlate tribunen etter et kvarter slik at Didier Deschamps skulle få ha sine elever i fred.

På pressekonferansen etterpå understrekte Deschamps at franskmennene ikke er redde, til tross for at det er Tyskland som er favoritter i morgen.

FORTJENT AVANSEMENT: Frankrike stanget lenge mot et godt Nigeria i åttedelsfinalen, men her header Paul Pogba inn 1-0-målet etter 79 minutter. Didier Deschamps´ gutter vant 2-0 etter at Joseph Yobo satte ballen i eget nett på tampen. Foto: AP Photo / Hassan Ammar / NTB Scanpix
FORTJENT AVANSEMENT: Frankrike stanget lenge mot et godt Nigeria i åttedelsfinalen, men her header Paul Pogba inn 1-0-målet etter 79 minutter. Didier Deschamps´ gutter vant 2-0 etter at Joseph Yobo satte ballen i eget nett på tampen. Foto: AP Photo / Hassan Ammar / NTB Scanpix Vis mer

- Ingen er redde. Vi er i kvartfinalen. Det tyske laget er sterkt, og har mye erfaring, men for oss er det en glede å være her, sier han.

Ulikt utgangspunkt Deschamps peker på at det franske laget spiller uten press i morgen. Det er nemlig to europeiske storheter med vidt forskjellig utgangspunkt som møtes i kvartfinalen:

Frankrike stiller med et ungt, spennende og fremadstormende lag, som egentlig har EM på hjemmebane om to år som sitt store mål.

Tyskland stiller med en god miks av unge spillere og de viktigste brikkene fra Jürgen Klinsmanns gylne generasjon: Karer som Bastian Schweinsteiger, Phillip Lahm og Per Mertesacker.

Tysk press Og der «Nye Frankrike», som tidvis har imponert stort i VM så langt, kanskje tåler et tap, gjør ikke tyskerne det samme.

Deschamps mener imidlertid det tyske laget er langt bedre enn hva det kunne se ut til under deler av kampen mot Algerie i åttedelsfinalen.

- Algerie baserte seg på masse kontringer, mens tyskerne var litt blottet bakover siden de styrte spillet og ikke ledet. Mot slutten viste tyskerne at de var bedre trente, sier han.

Ingen Lloris-frykt Frankrikes keeper og kaptein Hugo Lloris forteller at laget er forberedt på det aller meste i morgen kveld.

- Det er masse press på begge lag, men vi er klare og skal gi alt. I morgen kan man vente absolutt alt, både taktisk og ellers. Tyskerne har sin filosofi og vi har vår, og vi skal følge trenerens instruksjoner, sier Tottenham-keeperen.

I likhet med Deschamps, mener Lloris at franskmennene har lite å frykte.

- Vi er ikke redde for noe. Vi er klare over det faktum at alt er mulig i en enkeltkamp. Dette kan være den siste kampen vår i VM, men det er ingen frykt hos oss. Vi ønsker å vinne denne kampen for familiene våre og for fansen, sier han.

• Tyskland har pressekonferanse på Maracana klokka 19.40, norsk tid. Dagbladet kommer med mer derfra!

• Tyskland - Frankrike starter klokka 18.00 i morgen. Kampen sendes på NRK1.