Norge - Romania 2-2

Slik forklarer han bråket

Martin Ødegaard (20) fikk spørsmål om Instagram-posten mot Ada Hegerberg etter storkampen mot Romania.

KRITIKK: Etter kampen mot Romania fredag forklarte Martin Ødegaard kritikken mot Ada Hegerberg. Video: Fredrik N. Filtvedt Vis mer
  • Norge - Romania 2-2

ULLEVAAL (Dagbladet): Norge ledet 2-0 og hadde seieren i sin hule hånd, men så skjedde det samme som mot Sverige i mars: Norge raknet. 2-0 mot Romania ble til 2-2.

Men for å ta det positive først. For en kamp av Martin Ødegaard! Han var sterkt involvert i det første målet og sørget selv for scoring nummer to. Så raknet det de siste 15 minuttene på Ullevaal.

VERDENS BESTE DAMESPILLER: Ada Hegerberg. Foto: NTB scanpix
VERDENS BESTE DAMESPILLER: Ada Hegerberg. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ødegaard var svært skuffet da han gikk ut av Ullevaal stadion seint fredag kveld. Det har vært to travle døgn, som startet onsdag kveld. Da la han ut en post på Instagram, der han refset Ada Hegerberg for nok en gang å gå ut mot Norges Fotballforbund.

- Timingen er skrekkelig, skrev han - med tanke på at damelandslaget åpner fotball-VM lørdag.

Ødegaard har ikke kommentert Instagram-posten før han fikk spørsmål om dette etter 2-2-kampen.

Reagerte

- Jeg reagerte på timing og tidspunkt for å komme med disse synspunktene. Det er en sak som har foregått i lang tid. Å komme med dette rett før jentene skal spille mesterskap, det synes jeg er dårlig timing, påpeker Ødegaard.

- Det er ikke noe mer enn dette, egentlig.

- Noen har kritisert deg for selv ikke å sette seg inn i saken?

- Jeg føler at man ikke trenger å sette seg så godt inn i saken for å skjønne at det var dårlig timing. Det har jeg fått mye støtte for.

- Har du snakket med Ada Hegerberg etterpå?

- Nei.

Overraskende

Instagram-posten til Ødegaard kom som lyn fra klar himmel. Årsaken til angrepet var et intervju Lyon-spilleren gjorde med fotballmagasinet Josimar. Igjen tok hun for seg Norges Fotballforbund og fortalte at hun ble knekt psykisk av å spille på landslaget.

Norge spiller VM-kamp mot Nigeria i Frankrike lørdag.

- At du nå velger å gjøre et slikt intervju er totalt uforståelig. Timingen er skrekkelig, tordnet Ødegaard på Instagram.

Hegerberg ga seg på landslaget i 2017. Etterpå har hun servert gjentatte stikk. Det topper seg i siste utgave av Josimar. Til fotballmagasinet sier hun:

- Det var tøft på så mange samlinger. Jeg har vært knekt psykisk. Det har vært en dønn depressiv følelse. Jeg hadde mareritt etter å ha vært med landslaget. Sånne ting skal man ikke ha.

På Instagram skriver Ødegaard:

- Kanskje du skal finne på noe bedre å gjøre enn å forstyrre landslagets forberedelser til VM?

Passet på

Ødegaard ble «passet på» av mediesjef Svein Graff på vei ut fra Ullevaal og svarte ikke på flere spørsmål rundt bråket.

Om kampen sier han:

- Det var en ganske god landskamp i 70 minutter. Så falt vi sammen igjen. Jeg følte ikke vi var like dårlige på slutten i dag som mot Sverige. Mot Sverige var det fortjent at de fikk med seg et poeng. I dag synes jeg det var litt mer tilfeldigheter enn sist. Men vi gjorde mange av de samme feilene, så det er utrolig surt.

Steinansikt

Trener Lars Lagerbäck var et steinansikt på pressekonferansen en halvtime etter sluttsignalet.

- Vi spilte feil de siste 15-20 minuttene. De spilte dessverre helt uten hode. Slik kan man ikke spille siste kvarteret. Spillerne og vi ledere må se oss i speilet. Vi fikk åpenbart ikke ut budskapet vårt, sa svensken.

To poeng på tre kamper, to av disse hjemme, har gitt Lagerbäck en åpning langt under forhåpningene.

- Vi får håpe Spania vinner alle sine kamper. Gjør de de, kan vi ha sjansen fortsatt, sier Lagerbäck.

EM-kvalik
Spania33008-29
Sverige32108-47
Romania31117-54
Malta31022-63
Norge30216-72
Færøyene30033-100