Slik forklarer han brøleren som fikk Ståle til å rase

Santin med lilleputtfeil mot Barcelona.

HVAD FANDEN MAN? Ståle Solbakken slo fortvilt ut med armene og skrek etter at Cesar Santin hadde fri bane mot mål, men på ytterst klønete vis stoppet opp. Foto:    AFP PHOTO/LLUIS GENE.
HVAD FANDEN MAN? Ståle Solbakken slo fortvilt ut med armene og skrek etter at Cesar Santin hadde fri bane mot mål, men på ytterst klønete vis stoppet opp. Foto: AFP PHOTO/LLUIS GENE.Vis mer

|||• Se kjempetabben ca. 2:40 inn i denne videoen på YouTube. 

(Dagbladet): Cesar Santin ladet opp til storkampen mot Barcelona ved å score tre mål i den hjemlige ligaen i helga.

På Camp Nou i går kveld burde FCK-spissen også tegnet seg på scoringslista, både én og to ganger. Men med to kandidater til tabbevideoen når Champions League skal oppsummeres etter sesongen, sørget Santin for at Barcelona slapp med skrekken.

Stillingen var 1-0 til vertene i første omgang da brasilianeren gjorde en taktisk blunder man sjelden ser på dette nivået:

Han timet løpet sitt perfekt og fikk gjennomspillet i akkurat rette øyeblikk. Offsidefella til Barcelona slo alvorlige sprekker, og dermed var Santin  alene med keeper José Pinto.

Hørte en fløyte
Men tydeligvis var løpet litt for perfekt til at Santin kunne tro det var sant. For da han hadde 10 meter ned til nærmeste Barcelona-spiller valgte han plutselig å stoppe opp, overbevist om at han var i offside.

Linjemannen holdt imidlertid flagget nede, Barcelona overtok ballen og på sidelinja var det like greit at Ståle Solbakken er blank på issen. For om nordmannen hadde hatt hår, ville han trolig revet det av seg der og da.

Etterpå måtte Santin forklare hva i all verden han tenkte på.

- Jeg trodde jeg hørte dommerens fløyte. Det må ha vært en mann på tribunen som blåste i ei fløyte, sier han til Ekstra Bladet.

Det var lett å forstå Solbakkens sinne. For det strengt tatt vanskelig nok på Camp Nou fra før, om man ikke skal kaste vekk sjansene man får uten engang å prøve i tillegg.

Enorm dobbeltsjanse
Santin skulle likevel få en ny sjanse til å rette opp inntrykket. Den var enda større enn den første, men heller ikke denne gangen lyktes det for brasilianeren:

Dame N'Doye banket ballen i tverliggeren bak en sjanseløs Pinto, og Santin kunne bare nikke returen i det åpne målet. Men han traff ballen helt feil, og headet den i stedet rett tilbake i fanget på en takknemlig Barca-keeper.

- Jeg ville sette headingen til den andre sida. Men jeg traff den ikke riktig. Jeg håper jeg kan ta hevn i Parken, sier han.

Stillingen var bare 1-0 til Barcelona da den enorme dobbeltsjansen kom, og med scoring der ville FCK vært nær et sensasjonelt poeng. Men like før slutt scoret Lionel Messi sitt andre for dagen og sørget for at seieren så noenlunde komfortabel ut, 2-0.

Men danskene fikk i hvert fall fornyet tro på at det er mulig å ryste spanjolene hjemme på eget gress.

PS! Ståle Solbakken deppet litt over at N'Doye pådro seg gult kort i går, noe han trodde medførte at senegaleseren ikke kunne spille returoppgjøret. Det viste seg at FCK-treneren var for kjapt ute - danske BT skriver at spissen likevel kan spille.

TABBEKVELD: Cesar Santin hadde to kjempesjanser til å score på Camp Nou. Han misset på begge. Foto: EPA/ALEJANDRO GARCIA
TABBEKVELD: Cesar Santin hadde to kjempesjanser til å score på Camp Nou. Han misset på begge. Foto: EPA/ALEJANDRO GARCIA Vis mer