Slik forklarer han nedturene

Viktor Hovland gikk fra storspill til å snuble i to strake turneringer. Norges golfess erkjenner at det ble for mye av det gode.

JAGER SUKSESS: Viktor Hovland. Foto: NTB
JAGER SUKSESS: Viktor Hovland. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Årets sesong startet forrykende for Hovland. I februar radet opp den ene topplasseringen etter den andre. En ny seier virket ikke å være langt unna.

Men etter overgangen til årets tredje måned lugget det plutselig for Oslo-gutten. Han ble kun nummer 49 i Arnold Palmer Invitational etter en svak avslutning, og i Players Championship fikk han to straffeslag og misset cuten.

– Det var veldig mange mentale feil den helgen. Jeg ble veldig sliten og prøvde å presse litt for mye. Jeg gikk for å skape litt for mange sjanser framfor å spille smart og la det skje, forklarer Hovland på spørsmål fra NTB om den første nedturen på lang tid.

– I Arnold Palmer-turneringen var det nesten vann på hvert hull. Da må man respektere farene som er der. Det vil si å spille mer midt på greenen eller mer vekk fra vannet. Det gjorde jeg ikke. Jeg slo dårlige slag og var sliten. Det er en dårlig oppskrift.

Små marginer

Hovland innrømmer at han heller ikke spilte bra i Player Championship for halvannen uke siden, men at mye kunne sett annerledes ut om han ikke hadde gjort feilen som ga to straffeslag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer