Emil Iversen

Slik forklarer han OL-fiaskoen

Emil Iversen (30) har rukket å reflektere over OL i Beijing. Hva som egentlig ventet ham i Kina visste han lite om, erkjenner trønderen.

- HADDE VÆRT FORFERDELIG: Emil Iversen forteller om svært få utenomsportslige inntrykk under OL. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
- HADDE VÆRT FORFERDELIG: Emil Iversen forteller om svært få utenomsportslige inntrykk under OL. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Emil Iversen har dvelt ferdig over hva som gikk galt i sesongen som nå er historie, fortalte han til Dagbladet mandag.

Men OL i Beijing hører til en del av denne historien.

Et omdiskutert OL som fant sted i et land som er kritisert for å begå brudd på menneskerettigheter. Et OL der man var utsatt for ekstreme værforhold, på grunn av beliggenheten. Og et OL der hele delegasjonen levde skjermet fra resten av befolkningen for å hindre spredning av coronaviruset.

Som en konsekvens av dette var det svært få utenomsportslige inntrykk utøverne satt igjen med etter å ha levd tre uker i en lukket OL-boble, har skiskytterne tidligere fortalt.

Det er en oppfatning også langrennsesset deler.

- Hadde det ikke vært for at jeg hadde gode kompiser i laget, så hadde det vært helt forferdelig. Det var drit kjedelig. Det var ingenting som skjedde og vi var på en måte stengt inne på et rom. Det var lang reise og ikke noe rå opplevelse i det hele tatt, sier han til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Jeg har egentlig glemt det allerede. Jeg tror ikke det er mange som sitter igjen med gode minner derfra, utenom dem som tok medalje egentlig. Det er sånn sett et fint mesterskap å ikke lykkes i, for det går fort i glemmeboka, føler jeg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer