Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik forklarer Henrik Ingebrigtsen sin totale forvandling

- Savner barten allerede.

SLIK SER HAN UT: Henrik Ingebrigtsen stilte med en langt mer «straight look» enn vi tidligere har sett, på dagens samling for OL- og Paralympics-utøvere på Gardermoen. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
SLIK SER HAN UT: Henrik Ingebrigtsen stilte med en langt mer «straight look» enn vi tidligere har sett, på dagens samling for OL- og Paralympics-utøvere på Gardermoen. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GARDERMOEN (Dagbladet): Folket forventet store ting av Henrik Ingebrigtsen før årets friidretts-VM i Beijing, men 24-åringen mislyktes totalt i forsøksheatet og ble slått ut.

1500 meter-stjernen klarte dermed ikke å følge opp de gode mesterskapsprestasjonene fra 2012, 2013 og 2014.

Hvordan Ingebrigtsen selv evaluerer 2015-sesongen kommer vi straks tilbake til, men først tar vi det som slo alle som traff Ingebrigtsen under Olympiatoppens Rio-samling på Gardermoen i dag:

Sandnes-guttens nye stil.

- Savner barten Den karakteristiske barten var borte. Det samme var «brylkrem»-sveisen. Isteden stilte Ingebrigtsen nybarbert og med en helt vanlig sideskill.

- Hva er dette, Henrik?

- Jeg tok barten for ikke så lenge siden. Det var herlig å få den vekk, men jeg savner den allerede. Det går litt dårlig med sponsorene om dagen, så jeg må vel nesten få meg en bart jeg kan selge inn overfor dem, sier han til Dagbladet.

24-åringen har pleid å konkurrere i suit istedenfor shorts og trøye. Det, pluss sveisen, barten og sportsbrillene har vært varemerket hans, og har vært noe han har gjort helt bevisst for å «skremme» konkurrentene.

Håret ryker neste år Han forteller at timingen for den nye «looken» ikke er helt tilfeldig, med tanke på at han er utenfor konkurransesesongen.

- Samtidig er det jo lov å endre frisyre innimellom. Nå har jeg mye mer hår på hodet enn på lenge, og det føles jo litt uvanlig. Vi får se hva jeg gjør når det nærmer seg sommer og 30 grader. Da ryker nok mesteparten av det. Da må det bli aerodynamisk, sier Ingebrigtsen og gliser.

Nok hår. Vi går tilbake til det viktige: Løperen Henrik Ingebrigtsen. Han har evaluert den skuffende 2015-sesongen, og kommet fram til dette:

- Jeg hadde jo to sykdomsperioder i fjor vinter, og så pusteproblemer inn i sesongen. Det satte de største begrensningene for meg. Kroppen fungerte aldri maks. Jeg hadde noen veldig gode baneøkter, men jeg hadde aldri dager der jeg virkelig fløy og kjente at jeg var lett i beina. Jeg var i jæklig god form, men overskuddet var ikke der. Jeg tror grunnen til det er at jeg var syk uten å vite det da jeg dro til høyden, sier han.

- Panikk Ingebrigtsen fortsetter:

SLIK SÅ HAN UT: Under årets friidretts-VM i Beijing stilte Henrik Ingebrigtsen med sin vanlige stil. Foto: NTB Scanpix
SLIK SÅ HAN UT: Under årets friidretts-VM i Beijing stilte Henrik Ingebrigtsen med sin vanlige stil. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg kjente at kroppen ikke responderte på de treningsøktene jeg gjorde. Jeg gjorde likevel ganske gode økter. Fordelen og ulempen med meg er at jeg gjør veldig gode økter selv om jeg ikke er 100 prosent. Det kan være negativt, for da merker jeg ikke at jeg er syk. Det gikk veldig bra, foreksempel i innendørs-VM, men da jeg dro til Flagstaff kom pusteproblemene. På intervalløktene var det såvidt jeg fikk luft. Jeg fikk skikkelig panikk i en periode da lungene stoppet før beina.

- I VM hadde jeg løst mesteparten av pufteproblemene og følte meg klar til å prestere, men jeg hadde litt uflaks i forsøket. Jeg var god nok til å gå videre, men jeg tapte fire posisjoner da det var 300 meter igjen. Hvis jeg hadde holdt posisjonen inn hadde jeg tatt meg videre.

Kan ikke bare kjøre på - Er konklusjonen at du må bli flinkere til å holde igjen på intensiteten når du ikke er 100 prosent?

- Ja, det har du nok rett i. Jeg må holde litt igjen når jeg ikke er helt frisk. Det er jo sånn at når du er i dårlig form så er du enda mer gira på å «gønne» på for at det skal bli bedre, men så kan det ha motsatt effekt, og det hadde det i fjor.

En rekke utøvere som skal konkurrere i OL og Paralympics i Rio de Janeiro neste år var tilstede på seminaret på Gardermoen i dag. Da vi spør Ingebrigtsen om hva som er målet for mesterskapet i Brasil, er svaret som vanlig offensivt:

- Målet er å gjøre det bedre på alt: Ny «pers», bedre resultat i OL og bedre resultat i EM, altså gull der, sier han.

Ingebrigtsen har nå konkurransepause, etter at han vant NM i terrengløp i helga. Neste konkurranse blir EM i terrengløp før jul hvis kroppen - og formen - tillater det.

RIO-SAMLING: Her er en del av utøverne og lederne som - kanskje - skal til OL og Paralympics i Rio de Janeiro neste år. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet
RIO-SAMLING: Her er en del av utøverne og lederne som - kanskje - skal til OL og Paralympics i Rio de Janeiro neste år. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!