Slik forklarer Høgmo at Norge raser nedover på FIFA-rankingen

Norge har falt til en 76.-plass.

VIL UTVIKLE NORGE: Landslagstrener Per-Mathias Høgmo og Mats Møller Dæhli på landslagstreningen på Lillestrøm i går. Norge har falt mange plasser på FIFA-rankingen de siste årene, men landslagstreneren mener det er viktig å møte god motstand for å utvikle laget videre.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
VIL UTVIKLE NORGE: Landslagstrener Per-Mathias Høgmo og Mats Møller Dæhli på landslagstreningen på Lillestrøm i går. Norge har falt mange plasser på FIFA-rankingen de siste årene, men landslagstreneren mener det er viktig å møte god motstand for å utvikle laget videre.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB ScanpixVis mer

For tre og et halvt år siden lå Norge på 11. plass på FIFA-rankingen. Det er 65 plasser siden.

At Norge har falt som en stein på rankingen forklarer landslagstrener Per-Mathias Høgmo slik:

- Når vi velger den strategien vi gjør med så tøff motstand i oppkjøringen, er det alltid en risiko for å falle på rankingen.

Tenker ikke ranking Han peker spesielt på kampene mot England, Frankrike, Russland og Tsjekkia hvor det ble uavgjort mot Russland og Tsjekkia, mens det ble tap mot både England og Frankrike.

- Dersom man bare skulle tenkt på rankingen burde man ikke spille treningskamper i det hele tatt. Da er det best å sitte stille og rolig. Men der er ikke vi. Vi må spille for å bli bedre, fortsatte han.

Det er kun tre og et halvt år siden Norge lå helt oppe på 11.-plass på rankingen.

Generasjonsskifte - Det forteller at vi er inne i et generasjonsskifte som startet for rundt fire år siden. Hvis dere ettergår troppene og ser hvem som har blitt borte finner dere svaret på hvorfor vi har falt så mye.

Da Høgmo tok over landslagsjobben i september i fjor befant Norge seg på 39.-plass. Før 54-åringen tok over var 59.-plassen i 2009 Norges verste plassering. Den tidligere bunnoteringen kom rett etter at Egil «Drillo» Olsen hadde tatt over trenervervet fra Åge Hareide.

Landslagsspillerne selv ønsker ikke å legge vekt på FIFA-rankingen. Da NTB spurte Stefan Johansen om hans tanker rundt det å ligge på 76.-plass var han ordknapp:

- Ingenting, svarte han kort.

(NTB)