<strong>SKUFFET:</strong> Aleksander Aamodt Kilde slo ut med armene etter at han kjørte seg ned fra en 3.plass til en 22. plass under kombinasjonen tidligere denne uka. I dag endte det med ny nedtur. Foto: NTB Scanpix
SKUFFET: Aleksander Aamodt Kilde slo ut med armene etter at han kjørte seg ned fra en 3.plass til en 22. plass under kombinasjonen tidligere denne uka. I dag endte det med ny nedtur. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Slik forklarer Kilde VM-nedturen

Aleksander Aamodt Kilde (26) kom inn til VM med store forventninger, men det endte med en ny skuffelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ÅRE (Dagbladet): I kveld pakker 26-åringen bagen og reiser hjem til Norge, vel vitende om at åttendeplassen fra utforen er det beste resultatet han tar med seg hjem.

Det er langt under forventningene til mannen som har vunnet utforrenn og vært på pallen flere ganger i løpet av verdenscupsesongen.

VM avsluttet med at han kjørte ut tidlig i dagens storslalåm. Moroa var over før det egentlig hadde begynt:

- Det er oppsummeringen av VM. Det går ikke etter planen, sier en tydelig skuffet Kilde. Han rister på hodet og justerer raskt på capsen før han fortsetter:

- Jeg kommer litt tight på porten over kanten, og så kommer skia ut i snøen der det ikke er så mye salt. Da går den bare vekk fra meg, og da er det ut.

Må se framover

For Kilde venter nå noen dager med nullstilling, før blikket rettes mot avslutningen av verdenscupen.

Kilde er blant annet igjen i kampen om super-G-kula. Han er 17 poeng bak lederen Vincent Kriechmayr.

- Hva tar du med deg fra VM?

- Lite. En åttendeplass og en rask utfor i kombien. Jeg må ta med meg det, og jeg vet at farten er der. Det er en liten choke i VM, sier Kilde til Aftenpostens reporter.

26-åringen tror at han rett og slett ville for mye gjennom mesterskapet, og at det fører til feil som koster for mye i VM-bakken. Kilde har gjort små eller store feil i hvert eneste renn, og da blir han straffet nådeløst:

- Jeg hadde forhåpninger om medalje, men kanskje jeg må bli flinkere til å balansere. Det er litt som for tre år siden der jeg var rask i partier, men ødela renn på feil. Jeg vet jeg har farten inne, sier Kilde.

Håp for Kristoffersen

Alt ligger til rette for et storslalåm-drama i 2. omgang i VM.

Bare 18 hundredeler skiller fra Henrik Kristoffersen på tredjeplass og opp til lederen Alexis Pinturault fra Frankrike. Alle de store favorittene har kjørt, og bare en stor overraskelse kan endre scenarioet før 2. omgang.

- Jeg skulle heller vært litt foran, enn litt bak. Heldigvis er det lite som skiller. Det var litt løst de fem-seks første portene, sier Kristoffersen i Åre.

- Jeg legger igjen for mye tid på toppen - og det var ingen fordel å kjøre først, sier Kristoffersen som kjørte med startnummer 1.

Marcel Hirscher er nummer to, 0,1 sekunder bak lederen.

En stor feil på toppen kostet Leif Kristian Nestvold-Haugen, som tok bronse i storslalåm i 2017, en godt utgangspunkt før den andre omgangen. 31-åringen hadde beste tid i samtlige soner uten om der feilen kom.

- Jeg laget i hvert fall litt underholdning, og kanskje litt for mye. Det er fint at hurtigheten er der. Farten var bra. Jeg er fornøyd med at jeg ikke tapte mer enn jeg gjorde. Det er ikke noe drømmeutgangspunkt, men jeg skal gi det en fair sjanse, sa Nestvold-Haugen.

  • Den andre omgangen starter 17.45, og sendes på NRK.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer