Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykling:

Slik forklarer Kristoff klatreformen som sikret ny etappeseier i Oman

- Forskjellen i år er at vi fikk hjelp.

VANT SPURT MED BRILLENE PÅ SNEI: Alexander Kristoff forklarer at oppofrende hjelp fra lagkameratene og faktisk også solid innsats fra konkurrerende Bahrain-Merida hjalp ham til å vinne en etappe som var utenfor rekkevidde i fjor. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
VANT SPURT MED BRILLENE PÅ SNEI: Alexander Kristoff forklarer at oppofrende hjelp fra lagkameratene og faktisk også solid innsats fra konkurrerende Bahrain-Merida hjalp ham til å vinne en etappe som var utenfor rekkevidde i fjor. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer

(procycling.no): Alexander Kristoff er blitt en fryktet mann i hovedfeltet. Fredag viste han også hvorfor da han grep sjansen som en predator, og glefset i seg nok en etappeseier under Tour of Oman.

Å vinne den kuperte etappen Al Sifah og det som faktisk er turistkontret i oljenasjonen, maktet han ikke i fjor.

Så hvordan greide han å holde seg innenfor skuddhold denne gangen?

- Jeg tror ikke jeg var noe dårligere på den samme etappen i fjor. Som denne gangen, mistet jeg kontakt med gruppa foran like før toppen av den siste stigningen. Forskjellen i år var at jeg ikke var alene med å kjøre, sier Alexander Kristoff til procycling.no.

- Spurtet i blinde

Denne gangen var nemlig Bahrain-Merida interessert i å gjøre en jobb for sin italienske spurter, Sonny Colbrelli.

De satte tre mann til å jobbe i front av feltet, mens den norske Katusha-kapteinen fikk hjelp av Reto Hollenstein, Marco Haller og Rein Taaramäe.

- Planen var at alle skulle holde seg rundt meg, og så skulle jeg kjøre så fort jeg klarte (opp bakken, vår anm.). Deretter skulle vi se om det var mulig å hente de som lå foran inn før mål.

Den siste av de tre innlagte knekkerne holdt 6,8 prosent i snitt over 3,2 kilometer. Derfra og inn var det 13,5 kilometer igjen av den 118 kilometer korte etappen.

Rundt kilometersmerket lyktes det det resterende hovedfeltet å få kontakt med Jakob Fuglsang og Stefan Kueng.

Etter eget utsagn var det da «bare for meg å avslutte», sier Kristoff. Akkurat denne gangen skulle også det blir vanskeligere enn vanlig.

- Som du kanskje ser på bildene løsnet solbrillene mine da jeg skulle spurte. Så det endte opp med at jeg nesten ikke så noen ting, sier han med et smil.

Kristoff innrømmer: - Vi er litt heldige i dag, også

I samråd med trener Stein Ørn har han valgt å kjøre tunge styrkeøkter tett opp mot sesongstarten.

Ørn om Kristoff-opptur: - Jeg er positivt overrasket

Hovedsakelig er det fordi han som 29-åring allerede har begynt å miste noe av toppfarten sammenliknet med konkurrentene.

Foreløpig ser det også ut til at det gjør at han klarer å grave dypt i motbakkene.

Overfor procycling.no bekrefter Stavanger-mannen at han inntok Tour of Oman med motivasjon for å henge med også oppover.

- Det stemmer at jeg har vært mer fokusert på å pushe meg selv i bakkene her i år. Jeg tror likevel ikke jeg er så mye bedre enn før. Det er alltid litt tilfeldigheter. Vi var litt heldige i dag også, ettersom det var motvind i den hardeste bakken, forteller Kristoff.

Artikkelen fortsetter under bildet

TOK TRØYA TILBAKE: Alexander Kristoff er tilbake i grønt under Tour of Oman. Det maktet han etter en djevelsk spennende duell på dag fire av rittet. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
TOK TRØYA TILBAKE: Alexander Kristoff er tilbake i grønt under Tour of Oman. Det maktet han etter en djevelsk spennende duell på dag fire av rittet. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer

Med det påpeker han at det var vanskelig for de beste klatrerne å åpne en stor luke til feltet bak.

Til slutt skulle det altså vise seg at luka var omtrent én kilometer for kort.

Da ble det norsk jubel for andre gang på fire etapper under årets Tour of Oman.

PS: Med fredagens etappeseier tok Kristoff tilbake poengtrøya i rittet. Det er fremdeles Ben Hermans (BMC Racing) som leder sammenlagt. Rittet avsluttes søndag.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media