Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik forklarer Löw den sensasjonelle kollapsen mot Sverige

- Aldri opplevd noe verre på 20 år.

KJEMPESMELL: Tyskland og trener Joachim Löw ledet 4-0 mot Sverige, men rotet vekk ledelsen på under 30 minutter. Foto: Johannes Eisel /AFP Photo.
KJEMPESMELL: Tyskland og trener Joachim Löw ledet 4-0 mot Sverige, men rotet vekk ledelsen på under 30 minutter. Foto: Johannes Eisel /AFP Photo. Vis mer

(Dagbladet): Tyskland ledet 4-0 hjemme mot Sverige i forrige uke - og de som fulgte kampen fikk se noe helt utenom det vanlige da hjemmelagets stjerner rotet vekk ledelsen med under en halvtime igjen på kampuret.

Kampen er i ettertid blitt omtalt «Bragden i Berlin» av svenskene.

Nå forklarer den tyske landslagssjefen Joachim Löw hvordan han opplevde kollapsen.

- Jeg kunne heller ikke forstå hvordan matchen fikk den vendingen. Jeg har aldri opplevd noe verre på 20 år, sier Löw til AFP, ifølge Aftonbladet.

Zlatan Ibrahimovic reduserte til 4-1 etter 62 minutter - og Rasmus Elm sørget for 4-4 med det siste sparket på ballen på overtid.

- Burde byttet defensivt
Nå innrømmer Löw at han gjorde feil underveis.

- Selvsagt gjorde jeg det. De 30 siste minuttene mot Sverige var så dårlige som det nesten er umulig å forestille seg.

- Kanskje kunne jeg sendt ut et signal om å gjøre et bytte og sett inn en defensiv spiller for å hjelpe laget. Spillerne følte seg sikre på seier, de begynte å spille annerledes og vi gjorde store feil på banen, sier Löw.

Ser svakheter
Hendelsen i Berlin forrige tirsdag var første gang i det tyske forbundets 104-årige historie at landslaget ga fra seg en 4-0-ledelse.

- For å unngå en lignende idrettslig katastrofe må du spille enkelt. Jeg håper denne hendelsen får oss til å se våre egne svakheter, sier Löw.

Miroslav Klose (2), Per Mertesacker og Mesut Özil sørget for 4-0 etter 56 minutter. Deretter kom kollapsen.

Zlatan, Mikael Lustig, Johan Elmander og Rasmus Elm sørget for 4-4.

4-4-MÅLET: Rasmus Elm banket inn 4-4 på overtid. FotO: AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
4-4-MÅLET: Rasmus Elm banket inn 4-4 på overtid. FotO: AFP PHOTO / JOHANNES EISELE Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media