Slik forklarer RBK-profilen bråket: - Vi måtte drøye tid

Ampert.

• Sandefjord - RBK 1-2

KOMPLETT ARENA (Dagbladet): RBK måtte slite for tre poeng mot tabelljumbo Sandefjord.

Og det ble ampert i sluttminuttene på Komplett Arena.

Kampen vippet på 1-2 - og Sandefjord-spillerne Pål A. Kirkevold og Victor Demba Bindia fikk begge gule kort for en albue og en dytt med ett minutts mellomrom.

RBKs toppscorer Alexander Søderlund forklarer:

- Det skal være litt spenning og «fyring». Det er bare morsomt det. Vi måtte drøye tid og da blir det litt frustrasjon. Men Sandefjord-spilleren er fine folk og alt er okay etter kampen, sier Søderlund til Dagbladet.

- Feil Sandefjords målscorer Pål A. Kirkevold havnet i dommerens bok etter en albue mot RBKs Mike Jensen. Selv skjønte han ikke hvorfor.

- Det var jo en vending.. Og jeg skjønner ikke hvorfor jeg fikk gult kort. Jeg er litt aktiv med armen, men jeg fatter ikke hvorfor hva jeg gjør galt. Han (Mike Jensen) løp jo inn i meg. Men det er ikke den situasjonen som avgjør kampen. Uansett, så mener jeg det var en feil, sier Kirkevold til Dagbladet.

- Det gule kortet til Bindia er bare unødvendig. Han dytter Rosenborg-spilleren og da må han skylde på seg selv, sier Kirkevold om lagkameraten.

Sliter Sandefjord er stadig sist i Tippeligaen med ni poeng.

- Annen omgang er årsbeste. Jeg er glad spillerne får bekreftet at vi har nivået inne. Det er alltid skuffende å tape, men det er viktig å se det positive. Rosenborg er gode, men  scoringene er vår egen feil. Vi får for store avstander i laget og gir Rosenborg brudd midt i banen. Da blir vi straffet, sier Sandefjord-trener Lars Bohinen til Dagbladet.

Tippeligaens toppscorer, Alexander Søderlund, lot seg imponere av bunnlaget fra Vestfold.

- Sandefjord ligger langt nede på tabellen, men samtidig gir de oss hard kamp. De første 20 minuttene er vi fantastiske, vi har full kontroll og bare gir gass. Men så slipper vi oss ned. Heldigvis blir vi ikke straffet hardere. Sandefjord imponerte meg utover i kampen, sier Søderlund.