BETENKT, MEN FORNØYD TROSS ALT:  En tankefull Kjetil Rekdal på vei
tilbake til Vålerengas garderobe på Aspmyra, etter å ha gitt intervjuer
til media. Oslo-klubben opplever nå en svak, men etterlengtet opptur i
cup og serie.
Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
BETENKT, MEN FORNØYD TROSS ALT: En tankefull Kjetil Rekdal på vei tilbake til Vålerengas garderobe på Aspmyra, etter å ha gitt intervjuer til media. Oslo-klubben opplever nå en svak, men etterlengtet opptur i cup og serie. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpixVis mer

Slik forklarer Rekdal spillernes kollaps

- Vi har mange blytunge bein i garderoben nå.

• Glimt - Vålerenga 0-0.

BODØ (Dagbladet): - Jeg har ingen annen forklaring på kollapsen vår de siste 10 minuttene, enn at spillerne hadde tunge bein og var fryktelig slitne, sa Kjetil Rekdal etter at Vålerenga mot slutten sleit kraftig for å få med seg ett poeng fra Bodø.

- Vi har spilt så mange kamper over så kort tid, både cup og serie. Hvile og restitusjon har vært umulig, sa Rekdal, som la til:

- Vi har mange blytunge bein inne i garderoben nå. Spillerne er sjeleglade for at de har «hele» fem dager til neste kamp, og det samme er jeg. Og deretter er det seks dagers pause. Det trenger vi, mente Enga-sjefen.

Stil-kræsj Med hardkjøret fra Glimt de siste 10 minuttene i mente, sa Rekdal seg fornøyd med 0-0 i Bodø.

- Vi var klart best før pause, og styrte kampen i deler av andre omgang også. Men vi klappet sammen på slutten, de siste 10 var det totalt kaos utpå der. Vi mistet ballen, og Glimt kom til noen enorme innleggsmuligheter. Det er bare å innrømme. Men før det leverte vi en høyst respektabel bortekamp.

- Og tok årets første bortepoeng?

- Ja, det var viktig. Men vi har ikke vært så svake borte som tallene tilsier (fem kamper, ett poeng, 1-9 i målforskjell). Vi var gode både mot Stabæk (1-2) og Lillestrøm (0-2). Og i store perioder mot Glimt i kveld.

Kjetil Rekdal mener at kampen mot Glimt var et eksempel på stil-brudd:

- Det ble litt kræsj utpå her. Glimt lå jo på 30 meter hele første omgang, og satset på kontringer. Mens vi forsøkte å spille oss gjennom.

Håper på 16. mai-fest Nå håper Kjetil Rekdal at Vålerengas svake, men tydelige oppsving - poeng i to kamper på rad, tre kamper på rad i serie/cup uten baklengsmål - skal rede grunn for en skikkelig 16.mai-fest på Ullevål:

- Vi vil jo gjerne at 16. mai skal være som på Lerkendal eller Brann Stadion. Vi møter et Haugesund som har slått Odd og snudd 0-3 til 3-3 mot Molde. Det bør bli en kjempekamp, reklamerer Rekdal, som legger til:

- Slår vi Haugesund er vi godt forankret rundt midten av tabellen.

Fornøyd tross alt En som ikke sa seg fornøyd med 0-0, var Glimt-trener Aasmund Bjørkan:

- Jeg mener vi var klart best, hadde de klart største sjansene, og burde hatt alle tre poengene.

Men han la til:

- Når det er sagt er jeg veldig godt fornøyd med at vi holdt nullen, at vi tok poeng etter seks serietap, og at vi produserte målsjanser. De to siste kampene (1-2 mot Odd borte, 0-0 mot Vålerenga) har vært en opptur for oss, sa Bjørkan, som så talentfulle Mathias Normann brenne to store muligheter i sluttminuttene.

Også Bjørkan hadde sitt å si om kampprogrammet i cup og serie:

- Glimt er kanskje det laget som har lidd mest av ikke å ha fått restituert og trent skikkelig. Vi har landets yngste spillere. Jeg er glad for litt lengre mellomrom mellom kampene etterhvert, sa Bjørkan, som reiser til Tromsø for å utkjempe «Slaget om Nord-Norge» 16. mai.

PS. Oppgjøret mot Vålerenga skal være første gang på drøyt tre år at Glimt har spilt 0-0 i en seriekamp.