FORNØYD:  Stefan Strandberg har hatt en god sesong for Rosenborg.
FORNØYD: Stefan Strandberg har hatt en god sesong for Rosenborg.Vis mer

Slik forklarer Rosenborg-Strandberg fornavnet sitt: Ken Remi Stefan

- Ikke uvanlig.

TRONDHEIM (Dagbladet): Stefan Strandberg (24) og Rosenborg forbereder seg til mandagens toppkamp mot Stabæk.

Du kan lese et større intervju med midtstopperen på Dagbladet Pluss (krever innlogging) og i Dagbladets papiravis torsdag.

Strandberg har hatt en knallgod sesong så langt, etter et turbulent år med påstander om spillerstreik og manglende lojalitet til Rosenborg.

Sa vi Stefan Strandberg?

Det fulle navnet er faktisk Ken Remi Stefan Strandberg.

- Langt å skrive - Det er kanskje ikke så vanlig med tre fornavn? spør Dagbladet når vi møtes til en prat på Lerkendal-brakka.

- Hvorfor bruker du ikke hele navnet?

- Det er bare blitt sånn. Det er langt å skrive, he-he. Men pappa er svensk, jeg er halvt svensk - og i Sverige er det ikke uvanlig med tre navn.

Han fortsetter:

- Det er der det kommer fra. Hvorfor jeg ikke bruker alle tre navnene, har jeg ikke noe godt svar på.

- Er det noen som kaller deg for Ken Remi Stefan?

- Nei. Men jeg husker at de ble litt bitre da jeg dro fra Vålerenga. Når jeg kom tilbake til Ullevaal igjen - og skulle spille første kamp mot Vålerenga - husker jeg de ropte Ken Remi Stefan. Jeg vet ikke om de prøvde å gi meg et lite stikk, eller hva det var.

Familietradisjon Strandberg røper at det er tradisjon med tre fornavn i familien:

- Også de to brødrene min har tre fornavn. Det samme har barna til en av brødrene mine. Den ene har Nesta i navnet, den andre Maldini. Du skjønner at vi er Milan-supportere.

Han fortsetter:

- Når jeg selv får barn, skal de ha tre navn. Brasilianere har også tre navn. De klarer seg greit.

I intervjuet som du kan lese på Dagbladet Pluss (krever innlogging) avfeier Strandberg påstander som har vært knyttet til hans navn det siste året: Spillenekt mot Lillestrøm, og at han «ikke var mentalt klar» mot Viking i fjor høst. Han kommer også inn på forholdet til håndballspilleren Nora Mørk.

Toppkamp Men de neste dagene er fokuset på én ting: Toppkampen mot Stabæk mandag. Det er nummer én mot nummer to i Tippeligaen. Nadderud Stadion i Bærum er klar for storinnrykk av folk.

Strandberg sier:

- Jeg er overrasket over at Stabæk har gjort det så bra. Samtidig så jeg dem på slutten av en trening på La Manga i vinter. Det er bare å studere Bob Bradley - hva han sier og hvordan han tenker. Han er en fantastisk dyktig trener. Jeg har ekstremt stor respekt for det han og Stabæk har gjort.

- Jeg gleder meg veldig til kampen, påpeker Strandberg.

FAKSIMILE: Stefan Strandberg i intervjuet med Dagbladets papiravis torsdag.
FAKSIMILE: Stefan Strandberg i intervjuet med Dagbladets papiravis torsdag. Vis mer