Slik forklarer Solskjær Lukakus fravær

Romelu Lukaku er ikke en del av Manchester United-troppen som har ankommet Oslo. Dette sier Solskjær om årsaken.

LUKAKU: Manchester Uniteds stjernespiss Romelu Lukaku er sterkt linket vekk fra klubben. Solskjær måtte svare på spørsmål om hvorfor belgieren ikke er i Oslo. Video: Filtvedt / Monge / Løkås / Dagbladet Vis mer

ULLEVAAL (Dagbladet): Manchester Uniteds stjerneapparat ankom tidligere i dag Oslo i forbindelse med morgendagens kamp mot Kristiansund på Ullevaal. Ole Gunnar Solskjær kom ikke sammen med resten av laget til Radisson Blu Nydalen, for nordmannen hadde allerede ankommet hovedstaden.

Han ble blant annet observert på Ekebergsletta kvelden før, der han så dattera Karna spille kamp under Norway Cup. Litt over en time etter at lagbussen til United var tømt for spillere, trenere og støtteapparat, kom plutselig Solskjær spaserende til hotellet sammen med yngstesønnen sin. Han var iført shorts, T-skjorte, en hvit caps og solbriller for anledningen - og bar blant annet på en dress.

I GODT HUMØR: Ole Gunnar Solskjær i Nydalen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
I GODT HUMØR: Ole Gunnar Solskjær i Nydalen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Det var ikke så lett å få øye på United-manageren. Først da det kom repeterende knipselyd fra pressefotografenes kameraer, skjønte de frammøtte hvem som hadde dukket opp. Smilende tok Solskjær seg forbi sperringene, mens han hilste til United-fansen som flokket seg rundt gjerdene.

Noen timer etter ankomst holdt Manchester United en trening på Ullevaal, som var åpen for pressen i 15 minutter, mens Solskjær samtidig tok seg tid til å prate med noen utvalgte medier.

- Jeg har det veldig bra. Det har vært en positiv oppkjøring. Det begynner å nærme seg seriestart. Det er ingenting som er så artig som å ha kamper å se fram til. Og så er det veldig kjedelig å vente på dem. Pre-season har vært god, de har stått på, spillerne har vært positive, og så langt har vi bare hatt medgang. Og så kommer det nok tøffere dager etter hvert, og så får vi se hvordan vi takler det. Så langt har iallfall sommeren vært god, sier en smørblid Solskjær til Dagbladet under kveldssola på Ullevaal.

MØTTE FANSEN: Ole Gunnar Solskjær tok seg tid til fansen da han forlot hotellet for å holde en treningsøkt med United. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MØTTE FANSEN: Ole Gunnar Solskjær tok seg tid til fansen da han forlot hotellet for å holde en treningsøkt med United. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Han innrømmer at selvtilliten i spillergruppa er god etter fire seire på fire kamper på reise i Australia, Singapore og Kina. At det er god stemning i laget, bekrefter også en i støtteapparatet til klubben overfor Dagbladet.

- Det er klart selvtilliten vokser når du får resultater og prestasjoner, og så vet vi at det er et helt annet «ball game» når vi begynner å spille om poeng. Nå handler det bare om å legge litt prinsipper på plass, få selvtillit slik at vi 11. august går utpå mot Chelsea med selvtillit og et lag som begynner å bli samkjørt, sier Solskjær.

Lukaku-skade

En som glimrer med sitt fravær i Oslo er stjernspiss Romelu Lukaku, som ikke er en del av kamptroppen, som teller 26 mann. Belgieren sto over flere kamper under sesongoppkjøringen på grunn av skade, men skal etter rapportene i engelsk presse være skadefri. Kraftspissen er sterkt linket til Juventus, og det er mye som tyder på at han har spilt sin siste kamp for de røde.

STJERNESPEKKET: Paul Pogba er på plass i Oslo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STJERNESPEKKET: Paul Pogba er på plass i Oslo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Han har vært skadet under oppkjøringen og ble skadet da vi var i Australia, og ble ikke frisk igjen, og nå er han fortsatt ikke frisk, og da så jeg ikke noen grunn til å ta ham med hit for at han ikke skulle spille, sier Solskjær om Lukaku.

Det gjenstår fortsatt snaut to uker før overgangsvinduet stenger, noe som betyr at det kan komme både spillere inn og ut av Old Trafford før sesongen sparkes i gang. Og når ballen først ruller, er ikke Solskjær i tvil om hva målet til klubben er.

- Når vi kommer mot slutten av sesongen, ønsker vi å kjempe om trofeer, og jeg ser mange grunner til at vi kan det. Vi har mange gode spillere, holdningene har vært gode, så vi må bare bli stabilt gode på det nivået vi vet vi kan. Og så vil vi gjerne spille i Champions League til neste år, sier United-manageren.

- Hva er de viktigste elementene som må på plass for å få til dette da?

- Det er stabilitet. Å holde på toppnivået, ikke komme på bunnivået vi hadde på slutten av sesongen i fjor for ofte. Det hender i løpet av en sesong at du får noen nedturer, men vi må være stabilt gode på et høyt nivå.

Solskjær har troen

Solskjær har benyttet seg av alle spillerne han har hatt til rådighet under sesongoppkjøringen, og er fornøyd med det han har fått se.

- Jeg har troen på spillerne her, og vi har byttet nesten elleve stykker i hver kamp så langt, og det er vanskelig å se at vi har blitt noe dårligere med de byttene vi har gjort. Mot Tottenham byttet vi elleve, mot Inter Milan byttet vi elleve, det samme mot Leeds og Perth, så alle spillerne har fått spilletid. Så vi har en sterk stall, sier Solskjær.

Men først er det kamp mot Kristiansund tirsdag. Da blir det sannsynlig at vi får se flertallet av Uniteds spillere på gressmatta.

- Du ser nok minst 22 United-spillere på banen i løpet av kampen, det blir det nok, sier Solskjær.

- Så får vi se om det blir til pause, etter 60, etter 70 eller hva det blir, sier han videre om eventuelle bytter i kampen.

Avspark mellom Kristiansund og Manchester United på Ullevaal er 19.00 tirsdag.