Slik forklarer UEFA det «utrolige sammentreffet»

- Vi ble ikke overrasket.

(Dagbladet): Det vekket oppsikt da gårsdagens trekning av åttendelsfinalene i Champions League viste seg å være identiske med «generalprøven» som ble gjort av UEFA dagen i forveien.

- Det er et utrolig sammentreff. Sånn er det. Det er bare pussig, det kan jeg si med hånden på hjertet, sa tidligere visepresident og æresmedlem i UEFA, Per Ravn Omdal, til Dagbladet etter trekningen i går.

Manchester United omtalte trekningen som «bemerkelsesverdig» på sine nettsider, og det merkelige sammentreffet blir også hyppig omtalt i internasjonale medier i dag.

- Ren tilfeldighet Overfor Dagbladet bedyrer en talsmann for UEFA at det bare er tilfeldig at de to trekningene ble identiske:

- Dagen i forveien ble det kjørt flere tester slik at vi var sikre på at systemet var i orden. På de testene ble trekningen gjort flere ganger, og at den offisielle trekningen ble helt lik som en av de er bare en ren tilfeldighet, sier talsmannen.

- Hvordan reagerte dere da den offisielle trekninga viste seg å være identisk med en av prøvetrekningene dagen i forveien?

- Vi ble ikke overrasket, vi visste at det var en mulighet for det og at det kunne skje. Det er som sagt bare en tilfeldighet.

Mange variabler - Norske matematikere anslår at sannsynligheten for at den offisielle trekningen skulle være helt lik som prøvetrekninga til én prosent. Hva tenker UEFA om det?

- Vel, det er mange variabler, og på grunn av reglene om at lag fra samme gruppe og samme land ikke kan møte hverandre økte det sjansene for at noen lag måtte møte hverandre. Det er bare en ren tilfeldighet.

- Har dere fått mange reaksjoner etter gårsdagens trekning?

- Nei, ikke mer enn normalt. Alt er som normalt, sier talsmannen i UEFAs medieavdeling til Dagbladet.