Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik forsvarer Wenger salget av van Persie

Lot kapteinen gå til United.

FERDIG I ARSENAL: 29-årige Robin Van Persie (t.v) fikk i går klubbskiftet han ønsket seg, fra Arsenal til United. Ifølge BBC får nederlenderen en fireårskontrakt på Old Trafford. Foto: Scanpix / REUTERS / Eddie Keogh
FERDIG I ARSENAL: 29-årige Robin Van Persie (t.v) fikk i går klubbskiftet han ønsket seg, fra Arsenal til United. Ifølge BBC får nederlenderen en fireårskontrakt på Old Trafford. Foto: Scanpix / REUTERS / Eddie Keogh Vis mer

• Sett opp din tabell: Er United din gullfavoritt nå som van Persie kjøpes inn? Sett opp 20 lag i din rekkefølge i skjemaet over.

(Dagbladet): I fjor sommer forsvant storstjernene Cesc Fabregas og Samir Nasri fra Arsenal-stallen.

I går kveld gikk Robin van Persie til Manchester United, Arsenals tittelrival under hele Arsene Wengers tid som manager i klubben.

- Hadde ikke noe valg Det var overgangen som fikk norske Arsenal-supportere til å ta fram ord som «utenkelig».

Spørsmålet mange stiller seg: Hvorfor svekker Wenger sitt eget lag ved å selge kapteinen og toppscoreren, og attpåtil til en annen gullkandidat?

I går kveld svarte 63-åringen overfor den franske tv-stasjonen TF1, der han er ekspertkommentator. Wenger forklarte at overgangen ble klar i går ettermiddag.

- Uheldigvis for oss. Det er veldig trist å miste en spiller av hans kvalitet. Han hadde ett år igjen av kontrakten, så vi hadde ikke så mye valg, sier Wenger.

Alternativet ville vært å holde van Persie fram til neste sommer, og i stedet gå glipp av overgangssummen på opptil 24 millioner pund (224 mill. norske kroner).

Ingen van Persie-erstatter I går kveld uttalte Bjørn Furuheim i Arsenals norske supporterklubb at han var overbevist om at Wenger skal ut og shoppe en klasseerstatter for Nederland-spissen.

Slik blir det ikke, salget har vært planlagt lenge.

Wenger forklarer til fransk TV at pengene de mottar for van Persie ikke går til en spisserstatter, fordi Kölns Lukas Podolski och Olivier Giroud (Montpellier) allerede er handlet inn tidligere i sommer.

- Vi har allerede kjøpt. Giroud Podolski kom med tanke på å oppveie avskjeden til van Persie, sier Wenger.

Van Persie reiser til Manchester i dag for å gjennomgå medisinsk undersøkelse og bli enige med United om lønnsbetingelser.

SPILTE IKKE I GÅR: Van Persie spilte ikke da Nederland tapte for Belgia i går kveld. Her fram en trening. Foto: Scanpix / REUTERS / Laurent Dubrule
SPILTE IKKE I GÅR: Van Persie spilte ikke da Nederland tapte for Belgia i går kveld. Her fram en trening. Foto: Scanpix / REUTERS / Laurent Dubrule Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media