EN DIKTATOR: Den rumenske avisa ProSport kaller Louis van Gaal for en diktator, og sammenlikner like godt treneren med en av de verste diktatorene som noensinne har levd.
EN DIKTATOR: Den rumenske avisa ProSport kaller Louis van Gaal for en diktator, og sammenlikner like godt treneren med en av de verste diktatorene som noensinne har levd.Vis mer

Slik fremstilles treneren i rumensk avis foran storkamp

- Han har diktatornykker.

Følg Kypros-Norge i vårt Fotballstudio fra 20.00!

(Dagbladet): I kveld er det nye kamper i VM-kvalifiseringen. I gruppe D møtes Romania og Nederland som begge står med full pott etter tre kamper.

I forbindelse med kampen har en rumensk avis skapt ytterligere rivalisering mellom de to landene ved å slå opp et stort bilde av treneren til Nederland, Louis van Gaal, med overskriften «Van Hitler», som du kan se i den sveitsiske avisa Blick.

Den rumenske avisa ProSport begrunner valget av overskrift med at van Gaal i Nederland har ord på seg for å være autoritær, generalaktig og ha diktatornykker. Avisa skriver at det mer eller mindre er en kjensgjerning at Van Gaal er arrogant og egosentrisk.

Hvilket Blick på sin side kaller «en regelrett løgn». Blick mener at van Gaal på det verste blir kalt general. Til diktator er det enda et skritt.

Fransk tv-kanal fleipet med atomulykke Blick benytter også anledningen til å vise et bilde fra en fotomontasje som ble vist på den franske tv-kanalen France 2 under et underholdningsprogram. Seerne ble vist et bilde av den japanske landslagskeeperen Eiji Kawashima med fire armer under tittelen: «Fukushima-effekten».

UPASSENDE: Japansk regjering har sendt et brev til Paris etter at et fransk underholdningsprogram kalte dette bildet "Fukushima-effekten".
UPASSENDE: Japansk regjering har sendt et brev til Paris etter at et fransk underholdningsprogram kalte dette bildet "Fukushima-effekten". Vis mer

Fukushima-ulykken er en atomulykke i Japan hvor et atomanlegg ble kraftig rammet av et jordskjelv i mars 2011. 80.000 mennesker får fortsatt ikke flytte hjem på grunn av høy stråling, noe som kan føre til misdannelser.

Japans regjering er opprørt over bildet, og kaller framstillingen «fullstendig upassende». Nå har de sendt et brev fra Japans ambassade i Paris til France 2. I brevet står det at framstillingen er svært støtende for de berørte, og at den hindrer gjenoppbyggingsarbeidet.
Blick kaller også stuntet smakløst, men benytter samtidig muligheten til et lite sleivspark mot franskmennene. Også franskmennene
viser at de er verdig betegnelsen 'Les Blöd' (de teite), skriver avisa.

Hovedpoenget fra Blick er altså at målet helliger ethvert middel fra Romania - og at franskmennene ikke er langt etter.